Cumhuriyet tarihinin tek külliye projesi olan ’Ahi Külliyesi’, 28.’incisi düzenlenen ahilik haftası kutlamaları devlet törenine hazır.
Külliye alanı üzerinde 2. etap çalışmalarının da devam ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Kırşehir için önemli bir konumda bulunan ahi külliyesi projesini hayata geçirmek kadar törenleri de bu alanda yapmak onur verici" dedi.
Bahçeci açıklamasında, "55 bin metrekarelik alan üzerinde yapılan proje ile ahilik araştırmaları, astronomi müzesi, bedesteni, esnaf odaları, tören alanı, konaklama tesisleri ile halkı bütünleştiren bunu yaparken de Ahi Evren’i tam manası ile anlatan bir külliye çalışması oldu. Geniş kapsamlı bu proje ile Kıreşhir merkezli bu değeri anlamak kadar görselliği ile de yeni kuşallara anlatabilmek gerekir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği’nin katkı sunduğu proje Kırşehirliler tarafından da çok desteklendi. B,izler de ilin yöneticileri olarak törenlerle birlikte Ahi Evren’in şehirde oluşturduğu atmosferi tam olarak korumaya çalıştık. 28’incisi düzenlenen törenler içinde kutlama alanımız tam olarak hazır halde, külliye alanının ikinci etap çalışmaları da devam ederken bölgemiz yerli ve yabancı turistlerinde akınına uğramaya başladı. İnşallah tam olarak tamamlandığında da cumhuriyet tarihinin ilk külliyesi Kırşehir’de hayat bulacak. Böylelikle Günümüzde ticarette Ahilik kurallarının çok zayıfladığını görüyoruz. Biz bu Külliye ile birlikte sadece kendi kazancına endeksli bir anlayış değil toplumun kazancına endeksli bir anlayış oluşturmak istiyoruz. Bu külliye ile birlikte gençlerimize Ahilik Kültürünü aktararak bu kültürü en iyi şekilde onların özümsemesini hedefliyoruz. Böylelikle bir kültürel mirasımız geleceğe aktarılmış olacak" diye konuştu.