Son yılların en yoğun kar yağışına maruz kalan Marmara bölgesinde barajlar doldu.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, eriyen karların Bursa ve İnegöl’de barajlardaki su seviyelerini yükselttiğini belirterek, bu sene kuraklık yaşanmayacağını söyledi. Bu yıl kış mevsiminin bereketli geçtiğini belirten Milletvekili Şahin, “Ocak ayı başındaki yoğun kar yığışından İnegöl’ümüz de nasiplenmişti. Önceki gün başlayan kar yağışı yine Bursa’nın dağ ilçelerinde ve İnegöl’de etkili oldu. Kar yağışının ardından lodos yaşandı. Dağlardaki karlar eriyince de kar suları barajlarımızın su seviyesini yükseltti. İnşallah bu yağışlar sayesinde yaz mevsiminde sulama ve içme suyunda sıkıntı yaşanmayacak. Kar bereket demek” dedi.
Bursa bölgesindeki barajların doluluk oranları hakkında bilgi veren Milletvekili Şahin, Doğancı barajının yüzde 73, Nilüfer barajının yüzde 90, Çınarcık barajının yüzde 78, Gökçe barajının yüzde 74, Yuvacık barajının yüzde 86, Gölbaşı barajının yüzde 100, Demirtaş barajının yüzde 94, Büyükorhan barajının yüzde 102 ve Hasanağa barajının yüzde 100 seviyesine yükseldiğini bildirdi.
Şahin, İnegöl’ün sulama suyu ihtiyacını karşılayacak olan Babasultan barajında su seviyesinin yüzde 80, Yenişehir ovasını sulayacak olan Boğazköy barajında ise yüzde 80 seviyesinde olduğunu kaydetti.