DENİZLİSPOR, ilk maçında Alanyaspor'u 2-0 mağlup ederek PTT 1'inci Ligi'nde sezona 3 puanla başlamanın sevincini yaşarken yeşil siyahlı ekibi zafere taşıyan 2 golün kahramanı Leandrinho'nun nefes kesen bir operasyonun ardından lisansını alıp sahaya çıkabildiği bildirildi.
Son olarak Kosta Rika'nın CS Herediano takımında forma giymesine ve bonservisini bu kulüpten almasına rağmen FIFA sisteminde Meksika Ligi ekiplerinden Atletico San Luis'in futbolcusu olarak görünen Brezilyalı futbolcuya, kayıtlardaki bu karışıklık yüzünden bir türlü lisans çıkarılamadı.
Brezilyalı golcüyü Alanyaspor maçına yetiştirmek için son bir hamle yapan yöneticiler, pazar sabah saat 05.00'e kadar telefon trafiği ile problemi çözmeye çalıştı. Türkiye'nin Kosta Rika Büyükelçiliği'nin de devreye girmesiyle fax yoluyla önce CS Herediano'dan ardından da Atletico San Luis'ten ilişiksiz kağıdı alan kurmaylar, belgeleri kulübün ulaştırma görevlisi Nihat Ateş'le İzmir'e gönderdi. Futbol Federasyonu İzmir Bürosu'nda öğlen saatlerinde çıkarılan lisans maçın başlamasına 2 saat kala Denizli'ye getirildi ve son anda sahaya çıkabilen Leandrinho bu çabalara 2 golle karşılık verdi.
KAYITLARA GİRMEYİNCE
Brezilyalı Leandrinho, 2013-2014 sezonunda Kosta Rika'nın CS Herediano kulübünde forma giydikten sonra geçen sezon Meksika'nın Atletico San Luis takımına transfer oldu. Bu sezon başında yeniden CS Herediano'ya dönen futbolcu, bir kupa maçında ilk 18'de yer almasına rağmen bu durum resmi kayıtlara girmedi. Kosta Rika'dan ayrılıp Denizlispor'la sözleşme imzalamasına rağmen FIFA kayıtlarında Meksika takımının oyuncusu olarak görülmeye devam etti. Denizlispor yönetimi gece yarısı başlayıp maçtan 2 saat öncesine kadar devam eden operasyonla her iki kulüpten de ilişiksiz kağıdı alıp, Sambacı'ya lisans çıkardı ve Alanyaspor maçında oynamasını sağladı.