BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde, lösemi tedavisi gören ve Almanya’dan getirilen iliğin nakledildiği 2 yaşındaki Alper Kağan Altıncan, nakle rağmen hastalığı tekrarlayınca, kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. 
Orhangazi’ye bağlı Sölöz Mahallesi’nde Mustafa ve Muzaffer Altıncan çiftçinin iki çocuğundan küçüğü olan Alper Kağan, 20 Eylül 2013 tarihinde dünyaya geldi. Rutin kontrolleri sırasında Alper Kağan’ın kan değerlerinden şüphelenen doktorlarının incelemesinden sonra lösemi olduğu belirlendi. Mayıs 2014’te Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hematoloji Bölümü’ne yatırılan Alper Kağan için ilik nakli gerektiği açıklandı.
Aylarca doktor gözetiminde tutulan Alper Kağan için 6’da 6 uygun olan ilik Alman İlik Bankası DKMS’de bulundu. Güvenlik görevlisi babanın ekonomik durumu yetersiz olunca nakil için gerekli olan 75 bin liranın toplanabilmesi amacıyla yakınları tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Bursa Valiliği’nin izniyle başlatılan kampanyaya ünlüler de destek verdi. Oyuncu Metin Zakoğlu, Ayşe Tolga, Selin Şekerci Alper Kağan’a destek arayan ünlüler arasında yer aldı. Alper Kağan ve ailesine moral olması için Bursaspor antrenmanına davet edildiler. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve futbolcular imzalı forma hediye ettikleri Alper Kağan için pasta kesti.
Nakil için gerekli paranın toplanmasından sonra Alper Kağan’ın ihtiyaç duyduğu ilik nakli 2014 yılı Aralık ayında İstanbul Göztepe’deki özel bir hastanede yapıldı. Alper Kağan ve ailesi için güzel günler de başlamış oldu. Rutin kontrolleri devam ederken Ağustos 2015’e Alper Kağan’ın kemik iliğinde yeniden lösemik hücreler görüldü. Hastalığı yeniden nükseden Alper Kağan tekrar Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hematoloji Bölümü’ne yatırıldı.
Alper Kağan önceki gün fenalaştı. Fakültede yoğun bakım ünitesine alınan Alper Kağan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Acı haber Alper Kağan ile ilgili tüm gelişmelerin takip edildiği sosyal medya hesabından da duyuruldu. Acı haberi alan ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.
20 Eylül’de ikinci yaşına giren Alper Kağan’ın cenazesi Orhangazi’ye bağlı Sölöz Mahallesi’ne getirildi. Dün öğle kılınan namazın ardından Alper Kağan’ın cenazesi toprağa verildi. Cenaze töreninde yakınlarının yardımı ile ayakta kalabilen baba Mustafa Altıncan da yakınları ile birlikte çocuğu için kılınan cenaze namazına katıldı. 

FOTOĞRAFLI