Haliliye Belediye Meclisi Mayıs Ayı Birleşimi 1. Oturumu gerçekleştirildi. Toplantıda Meclis üyeleri tarafından verilen önergeler görüşüldü.
Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen Meclis Toplantısı’na Haliliye Belediye Başkanı başkanlık yaptı. Açılış ve yoklamanın ardından yazılı ve sözlü önergeler görüşüldü. Meclis üyeleri tarafından kadınların iş hayatına katılımın sağlanması adına yapılabilecekler konulu önerge oy birliği ile kabul edilerek, ‘Kadın ve Aile Komisyonu’na sevk edildi. Haliliye ilçesini tanıtmak amacıyla Haliliye sınırlarını gösteren birkaç dilde Haliliye haritasının hazırlanması için Turizm ve Haliliye’yi Tanıtma Komisyonu’nun çalışma yapması oy birliği ile kabul edildi. Bir diğer önergede ise, kırsal mahalledeki vatandaşların belediyenin ulaşım hizmetlerinden faydalanması için Konuklu Mahallesi’nden başlayan Karaali Mahallesi’ne kadar olan 15 mahallenin bulunduğu güzergaha yeni ulaşım hattı konması için çalışma yapılması oy birliği ile kabul edilerek, ‘İnsan Hakları Komisyonu’na sevk edildi. Söz konusu önerge ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, "Bu bizim aynı zamanda Haliliye Belediyesi olarak bir anlayışımızı da göstermiş olur. Kısas Mahallesi Haliliye, Karaali Mahallesi Eyyübiye sınırları içerisinde kalmaktadır. Bizim topyekûn Urfa’yı düşündüğümüz, bizim belediyelerimiz arasında, daha doğrusu insana hizmet eden bütün kurum ve kuruluşlarımız arasında bir birlik ve çalışma arzusunun birlikte oluştuğunu teyit etmiş oluruz. Teşekkür ederim özellikle Karaali’yi yazdığınız için’’ dedi.
Meclis toplantısı Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nün çalışma usul ve esasları hakkındaki yönetmeliğin meclisin bilgisine sunulması ile son buldu.