Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 2015 mali yılı bütçesine 100 adet otobüs almak için gerekli parayı koyduklarını belirterek, “100 adet otobüs sipariş ettik, 60 tanesini şimdi teslim aldık, 40’ını da önümüzdeki haftalarda teslim edecekler” dedi.
Başkan Kocamaz, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin’deki ulaşım probleminin çözümüne katkı sunacak olan toplu taşıma araçlarından 100 adet sipariş ettiklerini dile getirerek, “Toplu taşıma araçlarının yetersiz olması sebebiyle 2015 mali yılı bütçemize 100 adet otobüs almak için gerekli olan parayı koyduk ve otobüslerimizi sipariş ettik. Normalde yılbaşından önce teslim edilmesi gereken otobüslerin 60 tanesini, bürokratik gecikmelerden dolayı şimdi teslim aldık. Kalan 40 otobüsü ise önümüzdeki haftalarda teslim edilecek” dedi.
2015’in ilk icraatı olarak 100 adet otobüsü satın aldıklarını, plaka ve diğer işlemlerinin tamamlanmasının ardından seferlere başlayacağını kaydeden Kocamaz, şöyle devam etti: "Otobüslerimizin tamamı klimalı, çevre dostu ve hepsinden önemlisi, engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabileceği donanıma sahip. İnşallah yeni aldığımız 100 yeni otobüsle Mersin’deki toplu taşıma konusunda yaşanacak problemi büyük oranda azaltacağız. Arkadaşlarımızın yaptıkları çalışmalar neticesinde, yoğun yolcu kapasitesine sahip olan hatlara otobüslerin dağıtımı yapılacak. Her yıl otobüs sayımızı daha da arttırmayı planlıyoruz. Allah’ın izniyle yeni alınan otobüslerin de hizmete girmesiyle vatandaşlarımız duraklarda daha az bekleyecek ve rahat bir seyahat imkanına kavuşacak. Mersin’e hayırlı ve uğurlu olsun."