TOKAT (AA) - RECEP BİLEK - Resim sanatını anlamlandırmak ve farklı hikayeler dinleyerek sanatını geliştirmek için bisikletiyle İzmir'den yola çıkan 30 yaşındaki Deniz Şanlı, bu amaçla 10 bin 400 kilometre pedal çevirdi.

Erciyes Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümü mezunu Şanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 Nisan'da İzmir'den bisikletle yola çıktığını söyledi.

Tur boyunca 54 ili gezdiğini belirten Şanlı, "Akdeniz, Güneydoğu, Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'ni gezdim. İç Anadolu'dan sonra Marmara ve Trakya'yı geçip Çanakkale'den aşağıya salıp tekrar başladığım nokta İzmir'de bitirmek hedefim" dedi.

Şanlı, gittiği bölgelerde olumlu ya da olumsuz gündemlere müdahil olduğunu anlatarak, yaşadıklarını ve gördüklerini resimlerle ifade etmek istediğini söyledi.

Yaptığı sanatı anlamlandırma çabası içerisinde olduğunu dile getiren Şanlı, "Daha doğrusu sanat kavramını yukarıdan tabana çekmek. Biraz da aktivistçe bir iş, yaptığım şey. Bu amaçla yollardayım" ifadelerini kullandı.

Sanatın insanlara yeterince ulaşmadığını düşünen Şanlı, şunları söyledi:

"Yeni tartışma platformları yaratmak ve daha çok insana ulaşmak. Daha doğrusu yaptığımız sanatın süsleme sanatı gibi değil de daha çok hayatlara dokunur bir şey olması için ben yollardayım. Burada da gittiğim farklı bölgelerde de farklı hikayeler dinliyorum. Bunları anlamaya çalışıyorum ve bunu yansıtmaya çalışıyorum. En son 10 bin kilometreyi geçmiştim, 10 bin 400 kilometreydi. Son 3 günde 375 kilometre yaptım. Sivas'a gidiyorum. Sivas'tan Kayseri'ye gidiyorum" 

Güneydoğu gezisinde insanların misafirperverliğiyle karşılaştığını, bölge insanının sıcakkanlı olduğunu vurgulayan Şanlı, "İnsanlar güvenmek istiyorlar. Evlerini açıyorlar. Beni görünce çocukların heyecanı güzel oluyor. Evini açan insanlar oluyor, yani paylaşıyorlar. Hatta Doğu'da size yolluk hazırlayıp verebiliyorlar" diye konuştu.