Mithat ÜNAL/ANAMUR (Mersin), () - MERSİN'in Anamur İlçesi’nde, yapılan Anamur 2.Tarım ve Gıda Fuarı'nın son günü ilk defa 1978 yılında yapılan ve 37 yıl aradan sonra ikincisi gerçekleştirilen Muz Güzeli Yarışması ile kapandı.
Ankara'daki patlama nedeniyle eğlence etkinliği iptal edilen yarışmada, birbirinden güzel yarışmacılar dün akşam Muz Güzeli olabilmek için jüri önünde kıyasıya yarıştı. Yaşları 16 ile 26 arasında değişen 18 yarışmacı Atilla Uğur Öztürk'ün başkanlığında oluşan 5 jüri üyesi tarafından elemeden geçirildi. Yöresel kıyafetler ve ellerinde muz sepetleri ile yürüyen adaylar arasından Aylin Yılmaz, Anamur Muz Güzeli seçildi. Berna Yıldız ikinci, Seda Çetin isine 3’üncü oldu. Yarışma 3’üncüsü Seda Çetin’e çeyrek altın ödülünü Gündoğdu Çiçekçilik, Yarışma 2’ncisi Berna Yıldız’a yarım altın ödülünü Anamur Organizasyon ve Yarışma 1’incisi Anamur Muz Güzeli Aylin Yılmaz’a tam altın ödülünü Anamur Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Türe verdi.
Başkan Türe, dereceye giren yarışmacılara taçlarını takıp, çeşitli hediyeler verdi. Başkan ayrıca tüm yarışmacılara katılım belgelerini de verdi. Fuar ziyaretçilerinin yoğun ilgi gösterdiği yarışma sonrası Anamur Muz Güzeli Aylin Yılmaz fuar stantlarında yer alan iş makinelerine binerek fotoğraf çektirdi. Gün içerisinde stant ziyaretleri sürerken 3 günde fuarı ziyaret eden ziyaretçi sayısının 7 bine ulaştığı bildirildi.
Fuarın son gününde Gazi Osman Paşa Üniversitesi Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. İzzet Kadıoğlu, muz ve çilekte bitki koruma sorunları ve çözüm yolları konulu konferans verdi.

FOTOĞRAFLI