Torbalı Belediyesi, Türk halk müziği korosu kurmak için sesine ve sazına güvenenlere çağrıda bulundu.
Torbalı Belediyesi, yeni bir Türk halk müziği korosu kurmak için bir çalışma başlattı. Bu kapsamda bir açıklama yapan belediye, sesine ve sazına güvenen yetenekli kişilere çağrıda bulundu. Koronun kurulma sürecinin ardından çalışmalara başlayacağını kaydeden Torbalı Belediyesi yetkilileri, koronun ilçeye ayrı bir renk katacağını belirtti. Torbalı Belediyesi Türk halk müziği korosuna kayıtların Belediye Kültür Merkezi (BKM)’ne 10 Temmuz tarihine kadar yapılabileceği, seçmenlerin ardından korodaki kişilere bağlama, gitar ve keman eğitimleri verileceği bildirildi.
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçede sanatsal ve kültürel etkinliklere sürekli destek verdiklerini belirterek şunları söyledi:
“İlçemizde sahnelenen tiyatro oyunları, verilen konserler, sergiler, düzenlenen bütün sanatsal ve kültürel etkinlikler halkın büyük ilgisiyle karşılanıyor. Salonlarımız boş kalmıyor. İlçemizde sosyal hayatın ışıklarının sönmesini istemiyoruz. Onlarca kurs, konferansla oldukça etkin çalışan bir birimimiz var. İlçemizde ekonominin, tarımın gücüyle, sanatın etkinliği orantılı olsun istiyoruz. Ekonomide ne kadar güçlü bir ilçeysek, sanatta, bilimde,eğitimde de aynı oranda güçlü olma niyetindeyiz” dedi.