DENİZ Temiz Derneği/TURMEPA Antalya Şubesi, gönüllülerin yardımıyla Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası kapsamında, Konyaaltı sahilinde temizlik çalışması yaptı.
Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Antalya Şubesi, Antalya Deniz Ticaret Odası, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Akdeniz Üniversitesi ve gönüllülerin desteğiyle düzenlenen Uluslararası Kıyı Temizleme etkinliği, denizde ve karada gerçekleştirildi. Konyaaltı sahili Beach Park 1 Nolu plaj önünden denize giren 20 dalgıç, deniz dibindeki atıkları topladı. Aynı anda karada da ellerinde çöp poşetleriyle plajı temizleyen gönüllülere, plajda güneşlenenler de yardım etti. Kampanya kapsamında Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Antalya Şube Başkanı ve CHP Antalya eski Milletvekili Hüsnü Çöllü de sahilde temizlik çalışmalarına yardım etti.
Uluslararası Kıyı Temizleme Kampanyası'nın 2002 yılından bu yana yapıldığını belirten Deniz Temiz Derneği TURMEPA Antalya Şubesi Genel Sekreteri İzzet Ünlü, projenin dünya çapında eş zamanlı gerçekleştirildiği söyledi. Çalışmanın bir temizlik seferberliği olduğunu kaydeden Ünlü, "Burada amaç denizlerin kirlenmesine dikkat çekebilmek. Önemli olan denizi temizlemek değil, kirletmemek. Bu nedenle eğitim şart diyoruz. Denizi temizlemektense kirletmemeyi tercih eden bir toplum oluşturmayı hedefliyoruz. Deniz varsa hayat var diyoruz" dedi.
Deniz dibi temizliğinde içi taş dolu yüzlerce pet şişe çıkarıldığını, aynı zamanda bira şişeleri ve kutularının da toplandığını kaydeden Ünlü, "Tamamen insan eliyle kirletilmiş bir kıyı şeridi. Dalgıçlar deniz dibinden bira şişeleri, kutuları ve içi taşla doldurulmuş pet şişeler topladı. Kıyıda ise durum sigara izmaritleri, karpuz kabukları, meyve suyu kutuları ve ambalaj atıkları gibi farklı çöplerden oluşuyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI