Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU'nun doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı ile Yedigöller Milli Parkı'nı yılın ilk 9 ayında 402 bin 300 kişi ziyaret etti.
Abant Tabiat Parkı ile Yedigöller Milli Parkı tatilcilerin akınına uğradı. Doğanın her renginin hakim olduğu, çam ormanları arasındaki Abant ile Yedigöller kentin gürültüsünden kaçıp doğayla baş başa tatil geçirmek isteyenlerin uğrak noktası haline geldi. Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri her iki doğa harikasına gelenlerin sayısında geçen yıla oranla ciddi oranda artış yaşandığına dikkat çektiler. Yedigöller'e giderek konaklamak isteyenler çadırlarını kurarak doğayla baş başa bir gün geçirirken, Abant'ta konaklamak isteyenler ise göl kenarındaki otelleri tercih ediyor.
Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nün verilerine göre Abant Tabiat Parkı'na geçen yılın ilk 9 ayında 332 bin kişi gelirken bu rakam 2015 yılında 357 bine yükseldi. Yedigöller Milli Parkı'na ise geçtiğimiz yıl 9 ayda 26 bin 900 tatilci gelirken, bu yıl bu rakam 9 ayda 45 bin 300 oldu. Doğa harikası Abant ve Yedigöller'e 402 bin 300 kişi gelirken, ziyaretçi sayısındaki artış işletmecilerin de yüzünü güldürdü.

FOTOĞRAFLI