Şişli Belediyesi, Türkiye’de Alzheimer hasta yakılarına yönelik bu yıl ilki gerçekleştirilen ’Ulusal Alzheimer Farkındalık ve Hasta Yakınlarına Destek’ Sempozyumu’na ev sahipliği yaptı.
Toplumdaki Alzheimer hastalığı farkındalığını arttırmak ve hasta yakınlarına destek olmak amacıyla bu yıl 1’inci Ulusal Alzheimer Farkındalık ve Hasta Yakınlarına Destek Sempozyumu düzenlendi. Şişli Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyum, sadece hasta yakınları için düzenlenen ilk ulusal sempozyum olma özelliğini taşıyor.
“BİRÇOK HASTANIN VE AİLESİNİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETİLİYOR”
Moderatörlüğünü Nöroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Sevda Sarıkaya’nın yaptığı toplantının açılış konuşmasını yapan Şilli Belediye Başkanı Hayri İnönü, “Şişli Belediyesi olarak Alzheimer hastaları ile olan ilişkiniz eskilere dayanıyor. Türkiye Alzheimer Derneği, kurulduğu 1997 yılından beri belediyemizce desteklenmiş ve birlikte pek çok başarılı işe imza atılmıştır. 4 yıldır Alzheimer hastalarına ücretsiz hizmet sunan Okmeydanı Alzheimer Gündüz Yaşamevi, Şişli Belediyesi’nin himayesinde yaşamakta, belediyemizin üstün gayretleri sayesinde birçok hastanın ve ailesinin sorunlarına çözüm üretmektedir. Bu da ülkemiz için örnek teşkil etmektedir” şeklinde konuştu.
“ONLARLA BİRLİKTE YAKINLARININ YAŞAMLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ İÇİN BİR ARAYA GELDİK”
Hasta yakınlarının karşılaştıkları zorluklara dikkat çeken Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, “Bugün sadece Alzheimer teşhisi konulmuş hastalarımız için değil, onlarla birlikte yakınlarının yaşamlarının iyileştirilmesi için bir araya geldik. Teşhis sahibinin kendisi hastalık nedeniyle yaşadığı yıpranmanın aynı oranda sosyal çevresi ve yakınları tarafından da hissediliyor oluşu konuyu etraflıca düşünmemiz gerektiğini gösterdi” dedi.
Daha sonra kürsüye Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün eşi Nazlı İnönü çıktı. Kendi anne ve babasının da benzer rahatsızlıkları yaşadığını kaydeden İnönü, hastalıklarla mücadelede yaşadığı zorlukları ve anılarını paylaştı. Türkiye’nin farklı bölgelerinden çok sayıda hasta yakını da sempozyuma katıldı. Moderatör Sevda Sarıkaya ‘Türkiye’de Alzheimer hastası olmakla ilgili zorluklar ve hastalığın detaylarını anlattı. Programda tiyatro sanatçısı Filiz Özşapçı da yeni kaybettiği demans hastası babasıyla ilgili duygularını izleyicilerle paylaştı.