Ali LEYLAK- Ömer ŞULUL/SURUÇ (Şanlıurfa), () - ŞANLIURFA’nın Suruç İlçesi’nde, 32 kişinin yaşamını yitirdiği intihar saldırısının düzenlendiği belediyeye ait Amara Kültür Merkezi, görevliler tarafından temizlenerek yıkandı. Patlamanın olduğu merkeze gelenler ise kapıda bulunan zabıta görevlileri tarafından üst araması yapıldıktan sonra içeri alınıyor. İlçe esnafı ise, saldırı sonrası kapattıkları işyerlerini bugün yeniden açtı.
Çeşitli kentlerden hafta başında gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) mensuplarının 'Kobani’yi Yeniden İnşa Edelim' kampanyası kapsamında Suruç'taki Amara Kültür Merkezi'nde toplandı. Pazartesi günü burada basın açıklaması yapılırken, IŞİD üyesi olduğu değerlendirilen canlı bombanın intihar saldırısında 32 kişi öldü, 104 kişi yaralandı.
Kamuoyunda büyük üzüntü yaratan bu saldırının ardından Amara Kültür Merkezi sabah saatlerinde görevliler tarafından temizlenmeye başlandı.
Kan ve patlamanın izlerinin bulunduğu yerler görevliler tarafından yıkanırken, bir taraftan da ziyaretçi akınına uğruyor. Çeşitli kentlerden merkeze gelen ziyaretçiler, güvenlik önlemi alan zabıtalar tarafından üst aramasından geçirilerek bahçeye alınıyor. Ziyaretçiler, etrafı şeritlerle çevirili olan karanfil ve güllerle donatılan ağacın dibine oyuncak, kitap, defter ve kırtasiye malzemelerinin fotoğrafını çekerek ayrılıyor.
ESNAF KEPENK AÇTI
Tüm Türkiye'yi yasa boğan saldırının ardından kepenk kapatan ilçe esnafı ise sabah saatlerinden itibaren iş yerlerini yeniden açmaya başladı.
Saldırının olduğu Pazartesi gününden bu yana tepki amacıyla kepenkleri kapalı olan iş yerlerinde, esnaf da temizlik yapıp satış yapmaya başladı.

FOTOĞRAFLI