Fatsa Orman İşletme Şefi Özgür Ünlü, vatandaşları fidan dikimine teşvik etmek için çalışmalar yapacaklarını, fidan dikimine katılan çocuklara da katılım sertifikası vereceklerini söyledi.
Ordu’nun Fatsa ilçesinde Orman Haftası nedeniyle çeşitli etkinliklerin gerçekleşeceğini belirten Fatsa Orman İşletme Şefi Özgür Ünlü, “Çocuklara fidan sevgisini aşılamak için çeşitli etkinliklerde bir arada olacağız ve fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Fidan dikimine katılan çocuklarımıza da katılım sertifikası vereceğiz. İleri tarihlerde yine böyle bir organizasyon gerçekleştiğinde sertifika sahibi olan çocuklarımızın yanı sıra onları örnek alan başka çocuklarımız da bu faaliyetlerimize katılacaklardır. Fidan dikimine kişileri teşvik etmek için çalışmalar yapacağız. Şehir merkezi dışında kalan mahalle okullarında ormanları tanıtıcı toplantılar ve konferanslar düzenleyeceğiz” dedi.
Şef Ünlü sözlerini şöyle tamamladı: “İŞKUR ile birlikte ortak bir çalışma düzenleyeceğiz. Ağaçlandırma, erozyon kontrolü işlerinde çalıştırılmak üzere sadece Fatsa’dan 40 kişi istihdam edeceğiz. Bu kişiler 6 ay boyunca bizimle çalışacaklar, Fatsa’ya katkısı olacak.”