Sarıkamış’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen konser yoğun ilgi gördü. Sarıkamış Belediyesinin düzenlediği konserde sahne alan sanatçı Aysun Kaya, seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle izleyenleri kendinden geçirdi.

Sarıkamış Hükümet Konağı önündeki program havai fişek gösterisi ile başladı. Ardından yerel sanatçılar Faruk Erdoğdu ve Tarık Erdoğdu sahne aldı. Son olarak sahneye çıkan Aysun Kaya, birbirinden güzel türkülerini seslendirdi. Aysun Kaya’nın türküleriyle halay çeken Sarıkamışlılar kurtuluş gecesinden gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Sarıkamış’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünün haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Toksoy, “Sanatçımızı programımıza konserimize davet ettiğimizde kendisi bizleri kırmadı. Başkanım benim memleketim orada güzel bir konser yaparım, sizlerle birlikte olurum. Bizler dedik ki hava soğuk olur. Dedi ki, Başkanım ben Sarıkamışlıyım. -40 derecede de söylerim hemşehrilerime. Sağ olsun, var olsun bizlerle beraber oldu. Burada bulunan bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Sarıkamış’ın düşman işgalinde kurtuluşunun 97. yıl dönümünü tekrardan kutluyorum” dedi.

Konser sonrasında Belediye Başkanı Göksal Toksoy, gece anısına sanatçı Aysun Kaya’ya çiçek ve çeşitli hediyeler verdi. Sanatçı Aysun Kaya, sevenleriyle bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.