Türkiye İzcilik Federasyonu’nun düzenlediği Çanakkale Milli Bilinç Kampı’na katılan çeşitli yaş gruplarından yüzlerce izci, 25 Nisan sabahı Çanakkale’de savaşan dedelerinin son yolculuğuna çıktığı gibi hazırlanarak kilometrelerce yürüdü.
Çanakkale’de düzenlenen Milli Bilinç Kampı’na Türkiye İzcilik Federasyonu’na bağlı Türkiye’nin çeşitli kentlerinden yüzlerce izci katıldı. Kampta kalan izcilere 100 yıl öncesini yaşatmak için sabah namazının hemen öncesinde kamp alanında top sesleri yankılandı. Uykularından top sesleri ve barut kokusuyla uyanan izciler, toplu şekilde sabah namazı kıldı. Ardından 100 yıl önce Çanakkale cephesinde savaşan askerler gibi kızarmış hamur ve kırık buğday çorbası ile kahvaltı yapan izciler, başlarına kına yakıldıktan sonra Conkbayırı’na doğru yola çıktı.
1 yaşındaki Ali Mert ve 8 yaşındaki Muzaffer Yiğit ile birlikte yürüyüşe katılan Aslı ve Kürşat Düzen, parkurda izcilere eşlik etti. Aslı Düzen, “Bu sene burada olmak istedik. Hava soğuk olabilir diye tereddütlerimiz vardı ama geldik. Korktuğumuz gibi olmadı” dedi.
8 yaşındaki Muzaffer Yiğit Düzen, atalarının yürüdüğü yolda yürümekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Kürşat Düzen ise, “100. yılda burada olmak, bu ortamı yaşamak istedik. Yürüyüşü yapıyoruz. İnşallah seneye bir daha geleceğiz” dedi.
Kamptan yola çıkan izciler ise, sabah top sesleriyle uyanınca korktuklarını ancak hemen toparlanarak yola çıktıklarını anlattılar.