Karabük’te okullar arası kros koşu yarışmalarında bazı sporcular koşunun temposuna dayanamayarak bitiş yerinde baygınlık geçirirken, bir köpeğin sporcuların arasına karışarak onlarla beraber koşması dikkat çekti.
Atletimiz Federasyonu İl temsilciliği tarafından düzenlenen okullar arası kros koşu yarışmaları için Karabük- Safrabolu karayolunun Yeşilmahalle çevre yolu trafiğe kapatılarak koşu parkuru oluşturuldu. 2 bin, 3 bin ve 5 bin metre üzerinden gerçekleştirilen koşuya Yıldız Kızlar, Yıldız Erkekler, Genç Kızlar ve Genç Erkekler kategorilerinde 150 sporcu katıldı.
Sporcuların koşuya devam ettiği sırada tasmalı bir köpek, koşucuların arasına karıştı. Sporcuların ve izleyicilerin şaşkın bakışları arasında köpek sporcular ile koşuya devam etti. Köpeğin yarışmada bazı sporcular geçmesi dikkat çekti. Yarışta bazı sporcular ise yarışmanın temposuna dayanamadı. Yarışın temposuna dayanamayan sporcular kendilerini yollara ve çimlerin üzerine bıraktı. Yarışmada fenalık geçiren sporculara da 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.
Yıldız Kızlar’da Esentepe Ortaokulu, Yıldız Erkekler’de Kartaltepe Ortaokulu, Genç Kızlar’da Ovacık Spor Lisesi ve Genç Erkeler’de ise Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takım halinde birinci oldu.
Yarışmada dereceye giren okulların Giresun’da düzenlenecek bölge şampiyonasında Karabük’ü temsil edecek sporculara ödüllerini Karabük Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin tarafından verildi.
Atletizm İl Temsilcisi Okan Özyaman, Okul Sporları Federasyonu tarafından Atletizm Kros Yarışması yaptıklarını ve okulların ilgisinin iyi olduğunu söyledi.