Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Turizm Fakültesi Dekanlığının, öğrencilerin yaz stajlarını Almanya’da yapabilmelerine ilişkin girişimi olumlu sonuç verdi. Fakültede zorunlu ya da seçmeli Almanca Dersi alan öğrenciler, Alman İşçi Bulma Kurumuna bağlı “Stajyer Bulma Birimi” (Zentrale Auslandsund Fachvermittlung-ZAV) aracılığıyla yaz stajlarını Almanya’da yapabilecekler.
Almanya’daki turizm işletmelerinde staj yapacak öğrencilerin staj süresince sigorta, konaklama ve yeme içme masrafları işveren tarafından karşılanacak. Aylık 350 Euro maaş ödenecek olan stajyer öğrencilere, bir kereye mahsus olmak üzere de yol gideri olarak 150 Euro para verilecek.
NEÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raif Parlakkaya, Alman İşçi Bulma Kurumuna bağlı “Stajyer Bulma Birimi” ile yaptıkları görüşmeler sonucunda, fakülte öğrencilerinin 2015 yaz döneminden itibaren Almanya’da staj yapma imkanına sahip olacağını vurguladı. Drof. Dr. Parlakkaya, "Üniversitemizin Turizm Fakültesi; Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde okuyan zorunlu veya seçmeli Almanca dersi alan öğrencilerimiz Almanya’nın çeşitli eyaletlerinde bulunan Turizm işletmelerinde staj yaparak mesleki tecrübelerini ve dil bilgilerini geliştirebilecekler. Öğrencilerin staj süresince sigorta, konaklama ve yeme içme giderleri işveren tarafından karşılanacak. Ayrıca aylık 350 Euro net maaş ödenecek. Stajyer öğrencilere bir kez olmak üzere 150 Euro ulaşım gideri yardımında bulunulacak. Fakültedeki öğrencilere iş başında eğitim, ulusal ve uluslar arası işletmelerde staj uygulamaları ile teori yanında pratiği de okul döneminde kazandırmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.