Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca düzenlenen ’Gönül elçileri projesi’ kapsamında Şırnak kent merkezinde oluşturulan 96 bin metrekarelik hatıra ormanına 9 bin fidan dikildi.
Şırnak’ta, ’Gönül elçileri projesi’ kapsamına oluşturulan 96 bin metrekarelik hatıra ormanına 9 bin fidan dikildi. Şırnak-Cizre karayolu 10. kilometresinde, 96 bin metrekarelik alana sahip hatıra ormanına fidan dikimi dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, Emniyet Müdürü Celal Sel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçam, kurum müdürleri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Vali Su, törende yaptığı konuşmada, orman bakımından zayıf görünen Şırnak ve ilçelerinde ağaç dikme faaliyetlerini sürdüreceklerini söyledi. Kent merkezinde 96 bin metrekare alanda oluşturulan hatıra ormanına 9 bin fidan dikeceklerini ifade eden Vali Su, "Bu anlamda orman varlığının geliştirilmesi, güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması için çalışmalarımız bundan sonrada devam edecek" dedi.
Vali Su, il merkezi ve ilçelerde dikilecek fidanların bakımı için İş-Kur ve Orman Müdürlüğü’nce imzalanan protokol çerçevesinde bin kişinin istihdam edileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Gönül elçileri projesi çerçevesinde İş-Kur ve Orman Müdürlüğü arasında gerçekleştirdiğimiz protokolle bin vatandaşımızı bu hizmetler için istihdam edeceğiz. Ağaçların dikimi, bakımı, onların güzel yetişmesi için bin işçi, bu hizmetleri yürütecek. İnşallah burası güzel bir orman haline gelecek. Malumunuz, ağaç ve orman çok önemli. Eğer biz bulunduğumuz coğrafyada temiz hava istiyorsak, oksijeni bol bir atmosfer arzuluyorsak, mutlaka ağaç dikmeye önem göstermeliyiz. Ayrıca ormanları koruma yönünde özel çaba sar etmemiz gerekiyor."
Konuşmaların ardından Vali Su ve eşi Zeliha Su ile törene katılanlar fidan dikti.