Acil karaciğer nakli bekleyen efsane halterci için aranan uygun donör bulundu. Süleymanoğlu’nun akrabaları ve yakın çevresinde yapılan araştırma sonucunda testleri olumlu sonuç veren bir arkadaşının donör olmasına karar verildi. Süleymanoğlu bu sabah Ataşehir Memorial Hastanesi'nde ameliyata alındı. Donörden alınan karaciğer parçası ameliyatla Naim Süleymanoğlu’na nakledildi. Süleymanoğlu'nun sağlık durumuyla ilgili hastaneden açıklama yapılacak.
Süleymanoğlu, 25 Eylül'de karaciğer rahatsızlığı nedeniyle yoğun bakım ünitesine kaldırılmıştı.
 
DOKTORUNDAN AÇIKLAMA
 
Olimpiyat ve dünya şampiyonu eski halterci Naim Süleymanoğlu ameliyattan çıktı.  Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat, "Şu an çok iyi" dedi. 
 
Süleymanoğlu,  bu sabah Ataşehir Memorial Hastanesi'nde ameliyata alındı. Yakın bir arkadaşı olan donörden alınan karaciğer parçası ameliyatla Naim Süleymanoğlu'na nakledildi. 
Ameliyat sonrası Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat açıklama yaptı. Ekibiyle birlikte  gerçekleştirdiği ameliyatın iyi geçtiğini belirten Polat,  "Müjdeli haberimizi vermek istiyoruz; Şu an çok iyi" diye konuştu.
Polat, "Kendisi şu an iyi. Bir süre daha yoğun bakımda kalacak" ifadesini kullandı. "Bir sorun olacağını zannetmiyorum" diyen Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat, donörün de durumunun iyi olduğunu kaydetti.
 
KARDEŞİNDEN AÇIKLAMA
 
50 yaşındaki Naim Süleymanoğlu'nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu, kardeşinin karaciğer yetmezliği çekmeye başlamasının ardından 5-6 arkadaşının organ bağışında bulunmak üzere gönüllü olduğunu söylemişti. 
Doktorların, arkadaşlarının arasından birisinin karaciğerinin Naim Süleymanoğlu'na daha uygun olduğunu belirlediğini ifade eden Muharrem Süleymanoğlu, gerekli tetkiklerin ardından hem kardeşinin hem de verici arkadaşının  ameliyata alındığını kaydetmişti. Muharrem Süleymanoğlu, "Karaciğerini vermeyi kabul eden arkadaşı isminin açıklanmasını istemedi. 'Naim ağabeyim çok genç, benim kan grubum da uyuyor. Ben gönüllü olmak istiyorum.' dedi. 
Hocam da kendisini uygun gördü. İnşallah operasyon başarıyla sonuçlanacak ve sağlığına kavuşacak.' ifadelerini kullanmıştı. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat saat 17.30'da açıklama yapacak.