Malatya Ortak Değerler Platformu, Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşanan vahşi cinayeti kınadı.
Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nde açıklama yapan platform adına konuşan Enes Tarım, “Bu cinayetlerin tekrardan işlenmemesi için idam cezasının yeniden getirilmesini istiyoruz”dedi.
Tarım, ’’Tarsus’ta hunharca katledilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan kardeşimizin maruz kaldığı muamele ve hiçbir kutsalı kalmayan, gözü dönmüş güruh tarafından hunharca katledilmesi, sekülerimizin ve seküler eğitimin insanlığı hangi derekeye düşürdüğünü göstermesi bakımından son derece manidar ve tüyler ürperticidir” dedi.
Kadına tacizi, tecavüzü ve şiddeti nefretle kınadıklarını belirten Tarım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bunu yapanları da lanetliyoruz. Bu ve buna benzer olaylar gösteriyor ki artık kadın ve çocuklarımız toplu taşıma araçlarında güvende değiller. Toplum olarak nereye gittiğimizi sorgulama vakti geldi. İnsanlıktan nasibini almamış bu hapis ruhlu insanlar bir daha böyle bir şeye teşebbüs etmemeleri için idam cezasının yeniden getirilmesini istiyoruz. Toplumsal öfkenin dinmesi huzur ve sükûnun temini için bu cezayı istemek insani ve İslami bir sorumluluktur. Sorumluluğunun bilincinde olan bu ülkenin insanları olarak iyi insan yetiştirme cehalet ile mücadele etmek için eğitim sistemimiz sorgulanmalı ve neyi nasıl düzelteceğimizi zaman geçmeden tartışmalıyız.”