Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, () - İSTANBUL Okmeydanı'nda Gezi eylemleri sırasında başına gaz fişeği isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra geçen yıl 11 Mart'ta hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle Akdeniz Üniversitesi'de dersleri boykot eden 80 öğrenci, eylem yaptı. Sloganlar eşliğinde yürüyen grup, Gezi eylemlerinde ölenlerin anısına saygı duruşunda bulunduktan sonra dağıldı.
Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi için bir araya gelen 80 kişilik grup, Gezi eylemleri sırasında Okmeydanı'nda başına isabet eden gaz fişeği sonucu yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra geçen yıl 11 Mart'ta hayatını kaybeden Berkin Elvan için eylem yaptı.
Derslere girmeyerek boykot eden grup, 'Umudun çocuğu Berkin Elvan' sloganıyla merkezi yemekhane önünde toplandı. Dışarıda grup toplanmaya devam ederken yemekhaneye giren 10 kişi burada da, 'Berkin 18'inde bir fidan' diye slogan attı. Daha sonra yürüyüşe geçen üniversiteliler, Rektörlük önünden yürüyerek Olbia Çarşı'na geldi.
Gezi eylemlerinde ölenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunan eylemciler adına basın açıklaması yapan Çağla Çağlı, olayın üzerinden 632 gün geçmesine rağmen Berkin Elvan'ın katilinin henüz bulunamadığını söyledi. Çağlı, "Berkin Elvan'ın katilinin kim olduğu bilinmesine rağmen hiçbir yargılanma yapılmadı. Bugün Berkin nezdinde devlet tarafından katledilmiş bütün halk çocukları için buradayız" dedi.
Grup açıklamanın ardından dağıldı.

FOTOĞRAFLI