Aşure Günü nedeniyle ilçenin çeşitli bölgelerinde aşure dağıtan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Muharrem ayının maneviyatını hemşerilerimizle birlikte yaşıyor, yaşatıyoruz” dedi.

Atakum’daki ilkokul, ortaokul, tramvay durakları, camiler, alışveriş merkezleri ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi kampüsünde kurulan stantlarda aşure dağıtımına katılan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Yalı Kafe’de hazırlanan aşureleri vatandaşlara ikram etti.

Muharrem ayının gelişiyle birlikte, aşure dağıtımı geleneğini sürdürmek için ilçede yaşayan binlerce kişiye aşure ikram eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günü olan bu önemli günü halkımızla bir arada yaşamak, yaşatmak istiyoruz. İlçemizin çeşitli noktalarında kurduğumuz stantlarımızda, Yalı Kafede hazırlanan aşureleri halkımızla paylaştık. Muharrem ayının İslam âlemine, ülkemize, tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini diliyoruz. Aşure, bizim kültürümüzün güzel bir sembolü ve en tatlı ortak değerdir. Bu değeri yaşatmak, aynı tatlarda buluşmak bizim için önemli. Bu anlamda Atakum Belediyesi olarak, ilçemizdeki camiler, okullar, tramvay durakları başta olmak üzere birçok noktaya kurduğumuz stantlarda vatandaşlarımıza aşure ikramında bulunduk. Bu dağıtımlarda vatandaşlarımıza yaklaşık 20 bin tabak aşure ikram edildi” diye konuştu.