Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksek Okulu proje ekibinin turizm sektöründe eğitimin kalitesini ve çevre duyarlılığını güçlendirmeyi hedefleyen 7,5 milyon Euro bütçeli TUYUP projesi kapsamında sunmuş olduğu teklif dosyası, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından uygun bulundu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yürütülmekte olan TUYUP (Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması) projesi değerlendirmesi sonuçlandı. Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksek Okulu proje ekibi Prof. Dr. Atila Yüksel, Doç. Dr. Berrin Güzel ve Yrd. Doç. Dr. Osman Çulha tarafından sunulan teklif dosyası, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca projede hedeflenen eğitimler için uygun bulundu.
“TURİZMİN DALLARINDA EĞİTİM”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın nihai onayından sonra Didim Meslek Yüksek Okulu akademik personeli, proje süresince sektörde çalışanlara Kat Hizmetleri, Ön Büro, Servis, Temel Mutfak, Bar, İleri Mutfak, Davranış, Hijyen ve İş Sağlığı Güvenliği, Turizm İngilizcesi ve Turizm Almancası eğitimleri verecek. Turizm sektöründe eğitimin kalitesini ve çevre duyarlılığını güçlendirmeyi hedefleyen "Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi" TUYUP; Türkiye çapında 4 binin üzerinde turizm işletmesi, sektör çalışanları, ilgili meslek odaları, sendikalar, sivil toplum örgütleri ve üniversitelere doğrudan ulaşacak.
Ocak 2014’te başlayan ve 2016 yılının Temmuz ayında tamamlanması planlanan 30 aylık projede özellikle, Turizm İşletme Belgeli tesislerin ön büro, servis, kat hizmetleri ve mutfak çalışanlarının mesleki, teknik ve yabancı dil becerilerinin ihtiyaçlar ve AB standartları çerçevesinde geliştirilmesi amaçlanıyor. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mali katkısıyla hayata geçirilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın faydalanıcısı olduğu projenin toplam bütçesinin 7,5 milyon Euro olduğu açıklandı. Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu liderliğindeki konsorsiyum tarafından yürütülen proje kapsamındaki faaliyetler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın koordinasyonunda sürdürülüyor.