KASTAMONU (AA) - Kastamonu’nun Hanönü ile Sinop’un Ayancık ve Boyabat ilçeleri orman sınırları içerisinde yer alan Akgöl ile yakınındaki İnaltı Mağarası ziyaretçilerini bekliyor.

Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kastamonu’dan Hanönü-Ayancık yolunun 21. kilometresinden ayrılan yoldan 5 kilometre içeride bulunan Akgöl Yaylası'nın 1300 metre yükseklikte olduğunu söyledi.

Etraftaki sık köknar ve çam ormanları ile çevrili, iki çayın birleşerek oluşturduğu Akgöl'ün ortalama 3 dönüm alanı kapladığını anlatan Uçar, "Bozulmamış bitki örtüsü ve büyüleyici manzarası ile doğa meraklılarının ilgisini çekebilecek bir yer. Hanönü ilçesine çok yakın bir mesafede bulunan en güzel mesire yerlerinden biri olan Akgöl’de sandal gezintisi de yapılabilmekte" dedi.

Akgöl’e sadece 6 kilometre uzaklıktaki İnaltı Mağarası'nın yaz aylarında mutlaka görülmesi gerektiğini ifade eden Uçar, "Mağaranın içi oldukça serin, duvarları travertenler ile kaplı ve yer yer doğal oluşumlu sarkıtlar bulunmakta" diye konuştu.

İnaltı Mağarası görevlisi Cemal Keskin ise mağaranın görülmeye değer olduğunu ifade ederek, yaz aylarında mağarayı günde 150 - 200 kişinin ziyaret ettiğini belirtti.

Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından 2001 yılında çevre düzenlemesi, ışıklandırma, ulaşım gibi çeşitli çalışmaların ardından mağaranın ziyaretçilere açıldığını söyleyen Keskin, İnaltı Mağarası'nın 2700 metre derinliğinin bulunduğunu, şu ana kadar sadece 400 metre derinliğe girilebildiğini, mağara içi yürüyüş yollarının yapıldığını kaydetti.