Çorum’da gece geç saatlerden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan Çorum-Samsun ve Çorum-Amasya karayolu trafiğe kapandı.
Yoğun kar yağışı, Çorum-Samsun ve Çorum-Amasya karayollarında meydana gelen trafik kazaları ve yoldan çıkan büyük araçlar nedeniyle ulaşım durdu. Hasanzahir ve Kaymakçı rampalarında yolun tekrar trafiğe açılması için Karayollarına bağlı ekipler çalışmalarını sürdürüyor.
Çorum-Samsun ve Çorum-Amasya karayolu trafiğe kapanması nedeniyle uzun araç konvoyları oluştu. Her iki karayolunda da tedbir alan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, tüm araçları yol kenarlarında bulunan park alanlarına çektirdi. Park alanlarının dolması nedeniyle bazı araçlarda polis ekipleri tarafından akaryakıt istasyonlarına yönlendirildi.
Uzun süredir yolda bekleme yapan bazı sürücüler ise Karayolları’na tepki gösterdi. Trabzon’a sebze götürdüğünü dile getiren bir sürücü, “Çalışmayan yolu ben ne yapayım. Zincirimi taktım her şeyim var. Karayollarından bir tane araç yok. Araba sebze yüklü. Üstünde milyarlarca liralık mal var. Bunlar zarar görürse ben ne yapacağım. Bunun hesabını nasıl öderim” dedi.
Gece yarısından itibaren beklediğini dile getiren bir başka sürücü ise, “Sıyırmak çözüm değil. Nerde karayolları nerde diye tepkisini gösterdi.
HASTALARIN İMDADINA PALETLİ AMBULANSLAR YETİŞTİ
Kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı Turgut ve Erdek köylerinde rahatsızlanan hastaya müdahale etmek için yola çıkan ambulanslar kar engeline takıldı.
Bunun üzerine her iki hastanın idmanına paletli ambulanslar yetişti. Diğer ambulanslardan alınan hastalar paletli ambulansla Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
ÖĞRENCİLER YOLLARDA MAHSUR KALDI, EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ
Kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 1 gün ara verilirken, hamile ve engelli personellerde idari izinli sayıldı.
Çorum Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimizde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle tüm il ve ilçelerde eğitime 1 gün süre ile ara verilmiştir. İlimiz genelinde kamuda çalışan hamile ve engelli personel 1 gün süre ile idari izin verilmiştir” ifadelerine yer verildi. Kapalı yollar nedeniyle bazı öğrenciler yollarda mahsur kaldı.
EMNİYET MÜDÜRÜ YOLLARI DENETLEDİ
Emniyet Müdürü Erkan Tarancı, kar yağışı nedeniyle trafiğe kapanan Çorum-Samsun ve Çorum-Amasya karayolunda incelemelerde bulundu. Yollarda bekleme yapan sürücülerle sohbet eden Tarancı, çalışmalar hakkında trafik ekiplerinden bilgi aldı. Karayollarının çalışma yaptığını ancak araç sayısının yetersiz olduğunu dile getiren Tarancı, “Mağduriyetin giderilmesi için çalışmalar sürüyor. Kar kar diye hepimiz bekliyorduk. Bunlar olacaktır. Kar berekettir, suya da ihtiyacımız var. Şu anda yolumuz trafiğe kapalı. Samsun ve Amasya tarafı trafiğe kapalı” dedi.