Daha önce Baruthane Ortaokulu tarafından 905 ünite ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda tek okulda bir günde toplanan bağış rekoru Çarşamba Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 911 ünite kan bağışı toplanarak kırıldı.


Kan bağışında Çarşamba’nın her zaman yüksek katılımı olduğunu dile getiren Türk Kızılayı Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram, “Çarşamba ilçesinde Çarşamba Kaymakamımız Doç.Dr. Şükrü Yıldırım ve Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Özdemir ile yaptığımız her görüşmede okullarda kan bağışı kampanyasına büyük bir hassasiyet gösterdiler. Bugün de Çarşamba Kız Anadolu İmam Hatip Lisemizde 911 ünite kan bağışı topladık. Rekor daha önce 905 ünite ile Samsun’da Baruthane Ortaokulu’nda idi, ancak Çarşambalılar yine kan bağışı kampanyalarına olan hassasiyetlerini sergileyerek rekoru yeniden Çarşamba’ya kazandırdılar. Bu toplanan kanlar hastalarımıza umut oluyor. Çarşambalılar bir gün kendilerinin de kan ihtiyacı olacağına ilişkin düşüncelerini kan bağışına yansıtıyorlar. Çarşamba’da kan bağışı bilinci tamamen oturmuş durumda bulunuyor. Ben bu bağış kampanyasında emeği geçen başta Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün yanı sıra Çarşamba Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Yahya Atar’a, Kızılay Kan Bağışı Kazanım Uzmanımız Birkan Yaşar Batur’a, personelimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve gösterdikleri hassasiyetten dolayı tüm Çarşambalılara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Çarşamba Kaymakamı Doç.Dr. Şükrü Yıldırım ve Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir de okula gelerek kan bağışı yapan vatandaşlarla sohbet ederek, kan bağış oranı ile ilgili Türk Kızılayı Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram’dan bilgi aldılar.

Haber: Yaşar Karaman