AK Parti’den aday gösterilmemesinin ardından “Milletin iradesinin üzerinde irade tanımam” diyerek Yeniden Refah Partisi ile yola devam eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, aday gösterilmemesinin nedenine ilişkin yeni açıklamalar yaptı.

"İLÇEMİZİ HİÇBİR İHANET İÇİN SATMADIK SATMAYACAĞIZ"

İlçeye sahip çıkmak için bu göreve yeniden talip olduğunu belirten Başkan Togar, “Tekkeköy’ün haklı mücadelesinde korkanlara yazıklar olsun. Sizleri dün, bugün ve yarın hiçbir ihanet için satmadık yarın da satmayacağız. Sadece şunu bilin aylar önce önümüze konulan yanlış işlere imza atmamamızın bedelini sizlerle beraber ödemeye varız” dedi.

Togar’ın sözleri bir sanayi kuruluşunca ilçeye yapılmak istenen atık depolama tesisine karşı duruşunu hatırlattı. Başkan Togar, Tekkeköy’de 4 kırsal mahallede 81,44 hektar alana yapılmak istenen Atık Depolama Tesisi’ne (flotasyon atığı ve fosfojips) o dönem, “Biz burada yaşadığımız ve bu görevlerde olduğumuz sürece istemediğimiz hiçbir şey bize rağmen burada yapılamaz” diyerek karşı çıkmıştı.

İlçeyi huzur dolu günlerden uzaklaştırmak isteyenlere fırsat vermeyeceğini belirten Togar, “Barışın, huzurun, sevginin, nezaketin ilçesinin 20 yıldır gözlerini kan bürümüşlere hırs bürümüşlere, pankartlara mermi atanlara, seçim bürosuna havai fişek atanlara, araba camlarını yumruklatanlara bu ilçeyi teslim etmeyeceğiz. Bu sevda bu şarkı burada bitmeyecek. Daha yapacak çok işimiz daha gidecek çok yolumuz var” diye konuştu.

30 yıl hapis cezası bulunuyordu! Samsun'da yakalandı 30 yıl hapis cezası bulunuyordu! Samsun'da yakalandı

10 yıllık dönemde sayısız hizmetlere imza attıklarını kimseyi mağdur etmeden ilçenin imarı için canla başla çalıştıklarını belirten Togar, “Asarağaç’tan Gökçe-Karaoğlan’a, Kutlukent’in bütün mahallelerinde yapılamaz deneni yaptık. Hele de Kirazlık.Hatırlarsınız tapusuz mahalle. Adamın 150 metrekare evi var. 80 metrekare yeri var. Herkes tapusunu aldı. Yetmedi doğalgazını aldı. Girdik Şabanoğlu’na. Olmaz denilenleri yaptık. Herkes altyapısından üst yapısına hizmet gördü. Oradan Asarağaç'a geçtik. Tarihinin en büyük işlerini gördü. Şimdi Ökse, yarın Altınkaya, ardından Çırakman’ın kalan kısmı. Aşağıçinik ve Gökçe-Karaoğlan’dan sonra 2025 yılında doğalgazı Büyüklü’ye de getireceğiz” şeklinde konuştu.

"BU MİLLETE HAYAL SATMAYIN, BÖLMEYİN"

Rakibi Mustafa Candal’ın sözlerine de yanıt veren Togar, “Garibanlar Tekkeköy Belediyesi’nin kapısından dönüyormuş. AK Parti’nin bu milleti tanımayan adayı. Gariban yoktur sana bunu ben bu yaştan sonra öğretemem. İhtiyaç sahibi vardır. Servetinin kaynağını bilmediğim AK Parti’nin adayı. Bugün var yarın hepimizde olmayabilir. O insanlar bu ilçenin sahipleridir. Garibanlar değildir. Hayatın boyunca tasasını derdini bilmediğin benim insanıma İlkadım’da yaşayıp 56’lardan bakıp da ‘fakirler garibanlar’ deme. 100 yılın afetini yaşadık. 11 il yerle bir oldu. Bu ilçe belediyesi, buranın evlatları 2 şehre seyyar mutfak kurdu. Mahallelerde çocuk oyun grupları kurdu. Yetmedi 280 aileyi o gün bugündür bu ilçede ağırlıyor. ‘Ben hayatımda kendi şehrimde görmediğim sahiplenmeyi bu ilçede gördüm' diyen aileler var. Sen kaç tane depremzedenin evinin yolunu bilirsin? Kaçının evine bir tas çorba alıp gittin? Yok. Çünkü öyle bir tasanız yok. Hayatımızın en büyük gururudur. Dokunmadığımız insanımız yok. Ayrıştırdığımız insanımız yok. Tadilat, konteyner ve prefabrik desteklerimizle 1000’in üzerinde insanımızın sıcacık yuvalar sahibi olmasını sağladık. 'En önemli şey insana yapılan hizmettir' dedik. Dedik ki o evlerde yokluk varsa başta belediye başkanından muhtarına hocasına bize yazıklar olsun. Bildiğimiz her eve dokunduk. Sizin hayatınızda, böyle bir dünya hayatınız boyunca olmadığı için siz sabahları havuzunuza girin çıkın, sporunuzu yapın, bifteğinizi yiyin, ata binin, balık avlayın ama bu millete hayal satmayın bölmeyin” sözlerine yer verdi.

Bu haber ajans tarafından hazırlanmıştır.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.