SAMSUN (AA) - Muharrem ayı dolayısıyla Pir Sultan Abdal Derneği Havza Şubesi'nce aşure günü düzenlendi.

Pir Sultan Abdal Derneği Havza Şubesi tarafından Karşıyaka Mahallesi'nde inşaatı devam eden cemevinde düzenlenen aşure gününe CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Belediye Başkanı Murat İkiz, İlçe Müftüsü İlyas Akyazı, Pir Sultan Abdal Derneği Havza Şube Başkanı Veli Gül, müftülük çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Alevi dedesi Muharrem Ateş tarafından dua edilmesinin ardından konuşan Milletvekili Zeybek, cemevi inşaatının kendileri dışında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle geciktiğini belirterek, "İnsanlık tarihi boyunca zalimler ve mazlumlar olmuştur. Mazlumlar haklarını aradıkları dönemler hep zulüm görmüşlerdir. Mazlumların kendilerini daha çok ifade edebilecekleri bir dünya ve Türkiye dileği ile katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Tanrısever ise cemevi inşaatının tamamlamaması nedeniyle üzgün olduğunu ifade etti.

Cemevinin tüm Havza tarafından sahiplenilmesi gerektiğini vurgulayan Tanrısever, şöyle konuştu:

"Burası Allah'ın evi ise herkesin sahiplenmesi gerekir. Sünni vatandaşlarımızın gelenekleri öğretebilecekleri Kur'an kursları var. Maalesef sizlerin öyle bir şansınız yok. Özellikle gençlerimiz için endişe ediyorum. Alevi gençlerimiz Alevilik, Allah sevgisi, Peygamber sevgisi, Ali sevgisi nedir, Hacı Bektaşi Veli kimdir. ne demiştir, bunun öğretileri nelerdir, bunları bilmiyor. Kendilerini Alevi zannediyorlar ama değiller. Lütfen gençlerimize sahip çıkalım, onlara öğretelim. Bunun yapılacağı, bu değerlerin öğretileceği tek yer de cemevidir. Bu sebeple cemevinin derhal bitirilmesi gerekir."

Başkan İkiz ise bir daha Kerbela gibi acıların yaşanmamasını temenni etti.

Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Mustafa Yüksel, hazırlanan 800 kişilik aşurenin 12 imamı temsilen 12 çeşit malzemeden hazırlandığını kaydetti.

Konuşmaların katılımcılara lokma ve aşure ikram edildi. Yemeğin ardından müftülük görevlilerince Kur'an-ı Kerim okundu.