'Diriliş Ertuğrul'un yapımcısı Mehmet Bozdağ, 'dizi bitiyor' iddialarının doğru olmadığını, Diriliş'in Orhan ve Osman'a kadar devam etmesini istediğini söyledi.

Mehmet Bozdağ, "Diriliş 3 sezon olarak tasarlanmıştı. Niyetim Osman ve Orhan'a kadar devam etmek. Bir kuruluş hikâyesini anlatmak istiyorum. Osmanlı Devleti'ni kuran kadro nasıl bir ruh dünyasına sahip, nasıl bir zihin dünyasına sahip, nasıl bir jeopolitik algısı var gibi temel sorulara verdiğim cevaplar var. Bunları anlatmak istiyorum" diyerek, 'Diriliş Osman' ve 'Diriliş Orhan' dizilerinin de müjdesini verdi.

"HAYALLERİMİ BU FİLM SÜSLÜYOR"

İki yıldır 'Alparslan' filmi üzerinde çalıştığını belirten Bozdağ, "Alparslan dizi değil, film olacak. Hayallerimi bu film süslüyor. Ayrıca Birçok tarihi proje zihnimi meşgul ediyor. İçimdeki deli taylar rahat durmuyor. Bakalım kısmetimiz de hangi projeyi yapmak var?. Malazgirt, Oğuz Kağan Destanı, İmam Maturidî, İmam Hanefî hazretleri, Hazret-i Peygamber ve Sahabe dönemiyle ilgili filmi yapmak istiyorum" dedi.

'Diriliş Ertuğrul'un film olacağının müjdesini veren Bozdağ, "Dizilerde süreler maalesef 120 dakika olduğu için istediğimizi istediğimiz zaman diliminde, 1 haftada anlatamıyoruz. Çok büyük bir savaş sahnesi çekmek istiyoruz. Savaş sahnesinin bol olduğu büyük mücadelelerin olduğu bir film çekeceğiz" dedi.

"AKLIMDA BİR ALPARSLAN VAR"

Malazgirt filminin vizyon tarihinin belli olmadığını, sadece senaryosunun hazır olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Aklınızda bir Alparslan var mı?" sorusu üzerine, "Var tabi ki, ama sürpriz" cevabını verdi.