Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tuşba İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Muhtarlarla İstişare’ toplantısıyla ilçede yaşanan sorunlar masaya yatırıldı.
Van-Şişli Öğretmenevi’nde düzenlenen ’Muhtarlarla İstişare’ toplantısına AK Parti Van milletvekilleri Mustafa Bilici, Burhan Kayatürk, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu ile kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ve mahalle muhtarları katıldı. Mahallelerin yol, su, elektrik ve eğitim gibi sorunlarının ele alındığı toplantısının açılış konuşmasını yapan AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, siyasetçiler olarak herkese karşı sorumlulukları bulunduklarını ve hiç birinin kendilerini vatandaşlardan soyutlayamayacağını belirtti. Siyasetçilerin sorumluluk noktasında yetkili kişiler olduklarını anlatan başkan Şabu,"Başta milletvekillerimiz olmak üzere hepimiz günün her saatinde insanlara hesap vermek zorundayız. Ancak herkesin görev ve sorumluluk alanı farklıdır. Bir muhtarımız kendi köyünde, kendi mahallesinin sorunlarından sorumlu iken, bir il başkanı veya ilçe başkanını sorumluluğu çok farklıdır. Milletvekillerimizin sorumluluğu sadece bir ilçe ile sınırlı değil, milletvekillerimiz Van’ın tüm ilçelerinden sorumludurlar. Milletvekillerimiz bir milyon 100 bin nüfusu olan tüm Van’dan sorumludurlar. Bundan dolayı bizlerde nezaket kuralları içerisinde milletvekillerimizin sorumluluğunu unutmamamız lazım. Birbirimizi kırmadan, rencide etmeden, sorunlarımızı nezaket kuraları içerisinde anlatarak karşılıklı müzakere ederek çözme imkanını bulabiliriz" dedi.
Ardında mahalle muhtarları sırasıyla mahallelerinde yaşadıkları sorunları dile getirdiler. Muhtarları dikkatlice dinleyerek sorunlarını dinleyen Başkan Özgökçe ve milletvekilleri Bilici ile Kayatürk, daha sonra tüm sorunları tek tek yanıtladılar.
İlk olarak bir açıklama yapan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, bir işin yapılabilmesi için kişinin şahsen belediyeye müracaat etmesi gerektiğini vurguladı. Bir işlemi yaparken kanun ve yasaların kendilerine verdiği çerçevede işlem yapabildiklerinin altını çizen Başkan Özgökçe, "Biz geçen yaz döneminde mahallelerimizde başlattığımız sünnet şölenini önümüzdeki dönemde tekrar başlatacağız ve milletvekillerimiz ile bakanlarımızın katılımıyla bir şölen düzenleyeceğiz" dedi.
“HALKA UCUZ EKMEK VERECEĞİZ”
İlçe merkezinden uzak mahallelerde başlattıkları kilit taşı ve asfaltlama çalışmalarının havaların ısınmasıyla birlikte hızlı bir şekilde devam edeceğinin altını da çizen Başkan Özgökçe, tek bir cadde ve sokak kalıncaya kadar bu çalışmaları sürdüreceklerini söyledi. Çözüm süreci ile ilgili Tuşba Belediyesi tarafından başlatılan seminer, konferans ve paneller devam ettiğinin de altını çizen Başkan Özgökçe, mahalle muhtarların aracılığıyla halkında katılmasıyla çok daha güzel sonuçların çıkacağına inandığını ifade etti. Başkan Özgökçe, cami ve taziye evleri ile ilgili ise muhtarların veya cami ile taziye evlerinin yapılması için kurulan derneklerin istenilen evrakları zamanında kendilerine teslim etmesi durumunda Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde girişimlerde bulunarak gerekli destekleri sağlayacaklarını anlattı. Başkan Özgökçe, "Seçim sürecinde halkımıza verdiğimiz ’Halk Ekmek’ vaadini ise hızlı bir şekilde yerine getiriyoruz. En kısa zamanda uygun fiyata halkımıza ekmek satışını başlatacağız" şeklinde konuştu.
“TEKSTİL KENT 2 AY İÇERİSİNDE FAALİYETE GEÇER”
AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici ise merkezi hükümet tarafından Van’a yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Tekstil Kent’in 2 ay içerisinde faaliyete geçeceğini ve asgari 5 bin 500 ile 7 bin 500 kişilik istihdamın oluşacağını söyledi. Bilici, "Bir takım TOKİ konutları vardı ödemeleri 6 ay ertelendi. Teslimat tarihinden itibaren 2 yıl süre vardı. Yeni gelecekler ise 6 ay ertelenecek. Bu ödeme planında bir planlama yapılacak. Ancak şöyle bir sıkıntı yaşanıyor. Seyrantepe ve Şemsibey mahallerinde yapılan konut sahipleri taksitleri ödenmiyor. 10 yıl sonra defaten ödenmesi gerekiyor. Vatandaş daha zor durumda kalıyor. Van’da yaşanan depremden sonra yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı ben de taksitlerin ertelenmesinden yanayım. Nisan ayında yapılanması gereken taksitlerde Allah’ın izli ile ertelenecektir" dedi.
’TUŞBA BELEDİYESİ’NİN ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR ALIYORUM’
Son olarak bir açıklama yapan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise Tuşba ilçesinin çok hassas olduğunu ve aynı zamanda çok da başarılı bir ilçe ve belediye başkanının olduğunu iade ederek, "Ben son günlerde köylere gittiğimden Tuşba Belediyemizin yaptığı çalışmalardan dolayı vatandaşlardan teşekkür alıyorum" dedi.
Muhtarların sorunlarını dile getirmenin 2 önemli sebebinin olduğunu ifade eden milletvekili Kayatürk, "Bu problemleri dile getirmenizin 2 sebebi var. Birincisi bunlara ihtiyaç hissediyorsunuz. İkincisi ise bir AK Parti dönemi yaşandı. AK Parti dönemi yaşanmasaydı bu sorunların birçoğunu söylemeyecektiniz. Çünkü AK Parti gelmeden önce bu hizmetler aklımıza gelmiyordu" şeklinde konuştu.
’TEKSTİL KENTİN BAŞARIYA ULAŞMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’
Van’da yaşanan depremin ardından hükümetin bölgeye çok büyük yatırımlar yaptığını kaydeden Milletvekili Kayatürk, depremin ilk saatlerinden itibaren o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kabinenin yarısını oluşturan kalabalık bir bakan grubu ile Van’a geldiğini anlattı. Başbakanın 4 kez ve bakanların büyük bölümünün en az 10 kez olmak üzere Van’a geldiğinin altını çizen Kayatürk, "Tekstil Kent harika bir proje ve Allah’ın izni ile Tekstil Kent en kalıcı projemiz olacak. İstihdam açısından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin en önemli yatırımlarından biri olacak. Allah’ın izni ile 10 yıl sonra proje tamamıyla oturduğundan belki orada100 bin insan çalışacak. Başarılı olması durumunda Van’da işsizlik diye bir sorun kalmayacak ve projenin başarıya ulaşması içinde elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.
Kurum müdürlerinin de birimleri ile ilgili yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi verdiği toplantı verilen öğlen yemeği ile son buldu.