4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkiliği kapsamında öğrencilere hayvan sevgisi anlatıldı. Öğrenciler de sokak hayvanları için mama ve battaniye topladı.

Özel bir okulda düzenlenen etkinlikte Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Batman İl Temsilcisi Hazal Karaaslan, öğrencilere hayvan sevgisi ve hayvanların korunması için öğrencilere bilgi verdi. Okul Müdürü Ali Becerikli, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul olarak farkındalık oluşturmak için etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Özelikle çocuklarımızın hayvanları koruma ve sevme algısını oluşturmak adına yapmış olduğumuz çalışmada Hazal Karaarslan bize büyük destekler verdi, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bu programın içerisinde çocuklarımızın özelikle sokak hayvanları için hazırlamış oldukları ve toplamış oldukları mamalar kullanmadıkları battaniyeler bunları okulumuzda topladık.

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Batman İl Temsilcisi Hazal Karaaslan öğrencilerimize hayvanlara nasıl davranması gerektiği ile ilgili yapmış olduğu konuşmasında amaçlarına ulaştıklarını düşündüğünü söyledi. Karaarslan, “Öncelikle havyaların yaşam haklarına saygılı, yüreğinde hayvan sevgisi barındıran herkesin Dünya 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nü kutluyorum. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Batman merkezdeki okullarımızda etkinlik düzenledik. Hayvanlarla doğru iletişim konulu bir etkinliğimiz oldu. Okul yetkililerine, öğrencilerimize ve velilerimize sokaktaki sahipsiz sokak hayvanları için topladıkları mamalar ve battaniyeler için çok teşekkür ediyorum. 6 Ekim Cuma günü Batman Belediyesi veteriner işleri müdürlüğüne bu ürünler teslim edilecektir" diye konuştu.