Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Ak Parti Gençlik Kolları olağan kongresi yapıldı.
Ak Parti ilçe başkanlığında yapılan kongrede seçime tek aday olarak giren Yusuf Tok, delegelerin tamamının oyunu alarak yeni gençlik kolları başkanı oldu. Gençlik Kolları Olağan Genel Kuruluna; Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Ak Parti İlçe Başkanı A. Hamdi Tutçu, Bitlis Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Medet İlbars ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede konuşan Ak Parti İlçe Başkanı A. Hamdi Tutçu yeni gençlik kolları yönetimine başarılar dilediğini belirterek, "Ülkemizin geleceği olan Ak gençlerimizin ahlaki sorumluklarının bilince de olarak bu davaya hizmet ettiği gibi, bundan böylede aynı kararlılıkla hep beraber el birliğiyle partimiz için çok çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise yaptığı konuşmada; "Sevgili gençler, bu partiye hizmet etmek büyük bir şeref ve onurdur. Hükümetimizin 12 yıl içerisinde bu ülkeye çok büyük hizmetleri olmuştur. Bu ülkenin 12 yıl önceki yolları, eğitim, sağlık sistemi ve ekonomisi çok kötü haldeydi. Buralara kolay gelinmedi. Önümüzde 2015 genel seçimlerinde başta sizlerin enerjisiyle hep beraber ülkemizin üzerine oynanan oyunları boşa çıkartarak inşallah partimizi yeniden tek başına iktidar yapacağız. Siz Ak gençliğimize büyük işler düşüyor. Örnek tavır ve davranışlarınızla ideal gençlik profili olun ve hep idealleriniz olsun. Giyim, kuşam, ahlaklı ve saygılı davranışlarınızla toplumda örnek olun ki, Ak gençlik budur desinler. Geçmişte bu davaya gönül vermiş herkese çok teşekkür ederim, yeni yönetime de görevlerinde başarılar dilerim" dedi.
Ak Pati Adilcevaz Gençlik Kolları Başkanlığına seçilen Yusuf Tok ise, "Bize güvenerek oy veren delege arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu dava için yönetimdeki arkadaşlarımla birlikte canı gönülden bıkmadan usanmadan çalışacağız. Ben her zaman ve her daim gençliğin hizmetinde olacağım. Bizden önceki başkan Muhsin Halidi kardeşime ve yönetimine bugüne kadar yaptıkları hizmetten dolayı da huzurlarınızda teşekkür ederim" dedi.