MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak ve beraberindeki heyet, Havza ve Ladik ilçesindeki 20 köy muhtarını ziyaret ederek, alevi vatandaşlarla bir araya geldi. Cemevlerini de ziyaret eden heyet, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.

Ziyaretler sonrasında açıklama yapan Karapıçak; “Muhtar ziyaretlerimize ilçe başkanlarımızın da katılımlarıyla Havza ve Ladik’te devam ettik. Bayram öncesi yaptığımız bu gezilerimizde özellikle Alevi vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin yoğunlukta yaşadığı kırsal mahallelerimizi ve Cemevlerini ziyaret ettik. Hemşerilerimizle hemhal olmak bizleri ziyadesiyle memnun etti" dedi.

''EN HASSAS DAVRANAN PARTİYİZ''

Sözlerine “Alevi İslam inancına sahip vatandaşlarımızın beklentilerinin karşılanması konusunda MHP’nin en hassas davranan partilerin başında gelmektedir” şeklinde devam eden Karapıçak; “Muhtar ziyaretlerimizde özellikle Alevi İslam inancına sahip Türkmen mahallelerini bir programda ziyaret etmek istedik. Bunun temel nedeni içerisinden geçtiğimiz süreçte cem olmaya, bir olup ilimiz için, ilçemiz için, bölgemiz için, mahallemiz için neler yapabileceğimiz konuşmaya, ülke için gördüğümüz hayır rüyalarını paylaşmaya geldik” diye konuştu. 

"MEZHEPÇİLİK YAPMAK İHANETTİR"

Karapıçak, emperyalizmin ve buna bağlı içte ve dıştaki işbirlikçilerinin tarihin bi çok döneminde tüm dünyada olduğu gibi bu topraklarda hem dini, hem etnik hem de mezhebe dayalı hassasiyetleri kaşıyarak fitne peşinde olduğunu belirterek “Alevi İslam inancını benimseyen kardeşlerimiz aziz milletimizin yeri dolmaz fertleridir. Bu coğrafyada mezhepçilik yapmak en büyük fitnedir, ihanettir. Bu fitneyi bir olarak, cem olarak diyalogla ve hoşgörüyle yok etme çabası ülke adına, bu coğrafya adına en büyük hizmettir. Heteredoks bir İslam inancını yani Halk İslam’ını benimsemiş olan Türkmen kardeşlerimiz Türklüğün kültürü, töresi ve ahlak anlayışını inanışıyla birleştiren ve Alevi İslam inancına göre dinini yaşayan hemşerilerimizi ziyaretlerimiz şahsıma ve birlikte olduğumuz dava arkadaşlarımıza çok farklı duygular yaşattı. Şunu anladık ki çok daha sık bir araya gelip cem olmalıyız.” dedi.

"SORUNLARA ÇÖZÜM BULACAĞIZ"

Muhtarların ve dolaysıyla Havza ve Ladik’teki kırsal mahallelerin sorunlarını yerinde dinlediklerini söyleyen Karapıçak sözlerine şunları ekledi: “Sorunları yerinde dinlemek, muhtarlarımızdan ve hemşerilerimizden sorunları birebir almak yeterli değil elbette. Bu sorunların çözümlerine dair çalışmalarını elimizden geldiği kadar yapacağız. Sorunları ilgili kurum, kuruluş ve idarecilere ileteceğiz sözünü kendilerine verdik. Bir sonraki ziyaretlerimizde sorunların büyük çoğunluğunun çözüleceğini umuyoruz.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.