Samsunspor, FIFA'nın verdiği transfer yasağını kaldırmak için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurmuştu. CAS hakemleri yapılan toplantının ardından Samsunspor'un sunduğu belge ve delilleri inceledi. Hakemler, ilk olarak mayıs sonu, ardından 15 Haziran'da vereceklerini açıklayacağı kararı bu kez de 15 Temmuz'a erteledi. Bu durum Samsunspor tarafından davanın lehte sonuçlanacağı şeklinde yorumlanıyor.

KULÜPTEN RESMİ AÇIKLAMA
Kulüp resmi internet sitesinden şu açıklama yapıldı:
"Tüm kamuoyunun bu davanın sonucunu en az bizim kadar merakla beklediğini biliyoruz. Tüm belgelerimizi ve delillerimizi inceleyen mahkeme, kararın 15 Temmuz'da verileceğini açıkladı. Bu karar, sunduğumuz deliller neticesinde davanın lehimize geliştiği ve mahkemenin doğru bir karar vermek için tarihi ileriye attığını gösteriyor."



10 HAZİRAN-31 AĞUSTOS
"Bununla birlikte Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıkladığı transfer sezonu takvimi 10 Haziran- 31 Ağustos arası. Yani karar lehimize sonuçlandığı takdirde önümüzde yeni sezon hazırlıkları için çok kısa bir zaman dilimi kaldığı görülmektedir. Yönetim olarak bu gömüşlerimizi mahkemeye ile paylaşacağız ve kulübümüzün menfaatlerini aramaya devam edeceğz."