RİZE (AA) - Doğu Karadeniz’de Kaçkar Dağları'nın zirvesinde bulunan Avusor Gölü, farklı görünümüyle doğa tutkunları ve amatör fotoğrafçıları kendisine çekiyor.

Avusor Gölü, Kaçkar Dağları üzerinde, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi sınırları içinde, Avusor Yaylası yakınında bulunuyor.

Göle, Ayder Yaylası üzerinden minibüsler ve özel araçlarla ulaşım sağlanıyor. Yaylanın ardından patika yol takip edilerek dağ eteğindeki Avusor'a ulaşan yerli ve yabancı turistler, gölün çevresinde gezerken, bazıları ise buz gibi soğuk suya girerek serinliyor.

Avusor Gölü ve çevresi, dağcıların ve doğa yürüyüşü tutkunlarının ilgisini çekerken, son yıllarda ise amatör fotoğrafçılardan ilgi görmeye başladı.

Bukla Tur rehberi Kazım Kesimal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avusor Gölü ve çevresine kendisini doğaya koşulsuz teslim etmek isteyenler için özel turlar düzenlediklerini söyledi. Avusor Yaylası’nın bölgedeki en geniş yayılımlı yaylalardan birisi olduğunu belirten Kesimal, “Avusor’daki asıl güzellik ise turkuaz mavisi renge sahip olan buzul gölü Avusor Gölü” dedi.

Kesimal, Avusor Gölü’nün farklı açılardan kalp görünümüne sahip olduğuna dikkati çekerek, şunları ifade etti:

“Avusor Yaylası 2 bin 300 metrelerde. 2 bin 600 metrelerde bulunan Avusor Gölü’ne bir parkuru takip ederek ulaşıyoruz. Göle ulaştığımızda ise karşımızda büyüleyici ihtişamı ile buzul gölü ve 2 bin 900 rakıma sahip Kemerli Kaçkar Dağı bulunuyor. Ziyaretçilerimiz göl çevresinde gezerken, yükseklere tırmananlar ise gölü farklı açılardan izliyorlar. Buzul gölüne aşağıdan ve yamaçlardan baktığınız zaman kalbe, yukarıdan baktığınızda ise ana rahmindeki bir bebeğe benziyor. Burasının doğal zenginliği ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor.”

Avusor Yaylası ve gölünün zirvelerde yer almasına karşılık, doğa tutkunlarından yoğun ilgi gördüğünü belirten Kesimal, “Doğu Karadeniz’de zirvelerde yer alan Avusor Yaylası, gölü ve Kemerli Kaçkar Dağı için sadece bizim getirdiğimiz yerli ve yabancı turist sayısı bin 200 ila bin 300'ü buluyor. Yılda yaklaşık 3 bin 500 doğasever buraya geliyor” diye konuştu.