Antalya’nın Manavgat ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Manavgat Belediyesi işbirliği ve turizm dernekleri ile sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla 8-9 Ocak tarihlerinde ilçede toplu alım yapan firmalarla tedarikçilerin katılacağı etkinlik gerçekleştirilecek.
"Ne Varsa Manavgat’ta Var" sloganıyla Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek etkinlikte ikili iş görüşmeleri de yapılacak. Organizasyonla ilgili MATSO’da son hazırlıkların konuşulduğu toplantıya MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği (KITUYAD) Yönetim Kurulu Üyesi Zekai Aydın, Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı Turgay Akar, Evrenseki Turizm İşletmeciler Birliği(ESDER) Başkanı Ali Güneş ile organizasyonu düzenleme komitesi üyeleri katıldı. Toplantıda organizasyon ile ilgili son hazırlıklar ve yapılması gerekenler konuşuldu.
MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Atatürk Kültür Merkezi’nde organize edilecekleri etkinlikte ikili iş görüşmelerinin gerçekleştirileceğini belirterek, "Buradaki amacımız Manavgatlı tedarikçi firmalar ile konaklama tesislerine ya da toplu tüketim satın alması yapan firmaları buluşturmak" dedi. Düzenlenen etkinliğin Manavgat Belediyesi’nin katkıları, sivil toplum kuruluşları ve bölgedeki turizm derneklerinin destekleri ile 8-9 Ocak saat 10.00 ile 17.00 arasında gerçekleşeceğini kaydeden Boztaş, yapılacak ikili görüşmeleri aynı zaman da gelecek yıllarda yapmayı planladıkları fuarın alt yapısını oluşturmak olduğunu belirtti. MATSO Başkanı Ahmet Boztaş şunları söyledi:
"Toplu satın alım yapan firmalara ne varsa Manavgat’ta var. Aradığınız her şeyi Manavgat’ta MATSO üyelerinde bulabilirsiniz diyoruz. Pazar arayışında olan, mal satmak isteyen iş insanlarına da kendinizi geliştirin, firmalarınız kurumsallaştırın, gerekli yeterlilik belgelerinizi oluşturun ve size önünüzde 200 bin yataklı kocaman pazar var diyoruz. Dolayısıyla tedarikçi ve toplu alım yapan firmaları ikili iş görüşmeleri çerçevesinde 8-9 Ocak tarihlerinde Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Mezkezi’nde bir araya getiriyoruz. Önümüzde o kadar büyük bir pazar var ki, mal satmaları için pazar aramalarına gerek kalmıyor. Örneğin Manavgat’ta sadece otellerin yıllık 90 milyon ve üzerinde yumurta ihtiyacı var. Dolayısıyla firmalarımızın mal ya da ürünün arkasında durma adına kurumsallaşsınlar. İşte önlerinde pazar. Pazar sahibi kurumlara da diyoruz ki ne alırsanız Manavgat’ta var. Manavgat iş dünyasını buluşturduğumuz bu ikili iş görüşmeleri etkinliğimiz tüm iş insanlarımız bekliyoruz."
MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut ise önümüzdeki günlerde Manavgat’ta bir ilkin gerçekleşeceğini belirterek, "Turizmciler ile tedarikçileri buluşturan ve aynı zamanda ticareti geliştiren turizmcilerin işlerini kolaylaştıracak buluşma gerçekleşiyor” dedi. Projenin önümüzdeki yıllarda daha da gelişebileceğinin altını çizen Barut, "Manavgat, Türkiye’deki yatak kapasitesi en büyük yerlerden birisidir. Bu bölgedeki turizmcilerin ürünlerini daha çok bölgedeki tedarikçilerden temin etmeleri için yapılmış bir çalışma toplantısıdır. Önümüzdeki yıllarda fuar olabilecek bir toplantıdır. Ben küçük, orta ve büyük ölçekli tüm turizmci dostlarımızı bu çalışma günlerine bekliyorum" diye konuştu.
ESDER Başkanı Ali Güneş de böyle bir organizasyonun ilçede ilk defa yapılacağını belirterek etkinliğin Manavgat’a birçok artı getireceğine inandığını söyledi. Organizasyonun sekretaryasını üstlendiği için MATSO’ya teşekkür eden Güneş, "Organizasyon ile tedarikçi ve turizmcilerin, tüketicilerin hatta bütün halkın, küçük esnafın, apart otel, restoran gibi yerlerin buluşmuş olması Manavgat ticareti için gerçekten bir kazançtır. Bunun ilk olması bize heyecan veriyor. Bununla birlikte Manavgat ekonomisinin çok canlanacağına inanıyorum. Umarım katılım yüksek olur ve organizasyon verimli geçer. Beklentimizde bu doğrultudadır" ifadelerini kullandı.
MASİAD Başkanı Turgay Akar, ilk kez düzenlenen tedarikçi firmalarla ürün satın alan firmaları karşılıklı bir araya geleceği organizasyonu çok önemsediklerini belirterek, MASİAD olarak tam anlamıyla destek verdiklerini söyledi. Akar, "Bu organizasyonu önemsiyoruz. Önemsememizin en büyük nedenlerinden birisi de artık ürün tedarik eden firmaların hepsinin alabileceği ürünlerin ilçemizde bulunan firmaların olduğunu görmelerini istiyoruz. Ürün tedarik eden firmaların için de bu organizasyonun çok önemi var. Kendilerine vizyon katacak. Bu organizasyonla birlikte kendilerinin de Manavgat’taki konaklama tesislerine, Manavgat’taki turizmcilere ürün satabileceklerini görebilecekler. Bundan dolayı bu organizasyonu önemsiyoruz. Gelecekte hızlı bir şekilde büyüyerek profesyonel bir şekle dönüşeceğine ve daha da büyüyeceğine inanıyoruz. Bu anlamda MASİAD olarak organizasyonu tam anlamıyla destekliyoruz" şeklinde konuştu.
Organizasyon için MATSO ve Manavgat Belediyesi’ne teşekkür eden TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan ise şunları söyledi:
"Bölgemizin hareketliliği açısından önemli gördüğümüz ve birebir lokal olarak yapılan böyle bir organizasyon hem bölge halkına, esnafına, tüccarına, hem de tüketicilerine büyük kolaylık sağlanmış oluyor. Bu organizasyon ile ilçede bulunan tedarikçi ve turizmciler birbirlerini tanıma imkanı bulacak."
KITUYAD Yönetim Kurulu Üyesi Zekai Aydın da, "Tüketicilerle tedarikçileri buluşturacak olan bu fuar tarzı tanışma ve bir araya gelme organizasyonda hem ilçenin gücünü göstermek hem de tedarikçi olarak çalışan firmalarla tüketici olan tüm otelleri buluşturmak, güçbirliği sağlamak gelecek yıllara iyi bir yatırım olacak. İnşallah gelecek yıllarda bu organizasyonlar artar. Böylelikle ilçenin ticari olanakları yükselmiş olur. Şu ana kadar oteller genellikle ihtiyaçlarını Antalya’dan alıyorlardı ya da Antalya merkezli şirketlerle çalışıyorlardı. Son zamanlarda Manavgat’ın nüfusunun artması ile ilçede ciddi firma ve toptancılar oluştu. Artık Manavgatlı ve ilçede ticaret yapan her türlü sektör toptancısını yanı başında daha uygun fiyata bulabilme ve rekabet edebilme olanağına sahip oldu" ifadelerini kullandı.