Nedim KOVAN/ORDU, () - ORDU Motosiklet ve Motor Sporcuları Kulübü ile özel bir hastane işbirliğiyle organ bağışına karşı duyarlılık oluşturmak için düzenlenen etkinlikte 100’e yakın motosikletli sürücü bir araya gelerek şehir turu attı.
Altınordu İlçesi’nde Medical Park Ordu Hastanesi önünde toplanan Ordu Motosiklet ve Motor Sporcuları Kulübü üyeleri ile çevre illerden gelen 100’e yakın motosikletli ‘Organ bağışı hayat kurtarır’ pankartlarıyla kent merkezinde şehir turu yaptı. Organ bağışına dikkat çekmeye çalışan motosikletliler çevrede bulunanların da ilgisini topladı. 
Hastanenin Doku ve Organ Bağışı Koordinatörü Mithat Yağlı, organ bağışının önemine değinerek, "Toplumda organ nakli ile ilgili farkındalığı arttırmak insanların empati kurmasını sağlamak için bu tip organizasyonlar büyük önem taşımaktadır. Böyle bir organizasyonda yer aldığımız için bulunduğum hastane adına büyük mutluluk duymaktayım. Kurum olarak her zaman sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya özen gösteriyoruz" dedi.
Motosiklet ve Motor Sporcuları Kulübü Başkanı Mehmet Ataç ise, organ bağışına herkesin ilgiyle yaklaşması gerektiğini düşündüklerini vurgulayarak etkinliğe Ordu’dan ve çevre illerden katılan motosikletçilere teşekkür etti.
Etkinliğe katılan Ordu Vali Yardımcısı Niyazi Erten’de ülkemizde 30 bin kişinin organ beklediğini kaydederek, "Ülkemizde bu zamana kadar yapılan bağış 163 bin. Ordu bu konuda iyi bir sırada. Türkiye çapında 17’inci sırada. 2 bin 251 bağış var bu güne kadar. İsteğimiz; Ordumuzun bu tür örnek çalışmalarla bu sayıyı çoğaltması" diye konuştu.
Daha sonra motosiklet sürücüleri 'Organ bağışı hayat kurtarır' pankartlarıyla kent merkezinde şehir turu attı.

FOTOĞRAFLI