Kastamonu’da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun basın açıklamasına katılan HDP’li Milletvekili adayına, ülkücüler tepki gösterdi.
Manisa’nın Soma ilçesinde geçtiğimiz yıl 13 Mayıs’ta meydana gelen maden faciasında yaşamlarını yitiren 301 işçiyi anmak için Cumhuriyet Meydanında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kastamonu Şubesi’nin düzenlediği basın açıklamasına HDP Kastamonu Milletvekili Hamza Özkan da katıldı. HDP’li milletvekili adayı Özkan’ın, meydanda düzenlenen basın açıklamasını haber alan Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları, Cumhuriyet Meydanına gelerek tepki gösterdi.
Ülkücü ve Alperen Ocaklarına bağlı bir grup genç, KESK’in düzenlediği ve HDP Milletvekili Adayı Hamza Özkan’ın da katıldığı basın açıklamasına müdahale etti. Kalabalık grup, sloganlar eşliğinde HDP’li Özkan’ın üzerine yürümek istedi. Bu esnada kalabalık gruba, emniyet güçleri müdahale etti. Bu esnada, HDP’li Özkan’ın KESK yöneticilerinin bulunduğu grubun içerisine girerek gizlenmeye çalıştı.
Bu sırada kalabalık grup, “Ne Mutlu Türküm Diyene”, “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sloganları eşliğinde, HDP’li Özkan’ın grubun içerisinden çıkmasını ve Kastamonu’dan gitmesini istedi.
Ülkü ve Alperen Ocaklarına bazı vatandaşların da destek vermesi üzerine emniyet güçleri, HDP’li Özkan’ın grubun içerisinden çıkartarak, meydandan uzaklaştırdı. HDP Milletvekili Adayı Hamza Özkan’ı takip eden kalabalık gruba, polis müdahale ederek dağılmalarını istedi. Çok sayıda polisin sevk edildiği Cumhuriyet Meydanında, gergin anların yaşanması üzerine emniyet güçleri, HDP’li bazı kişileri ekip otosuna bindirerek olay yerinden uzaklaştırdı.
Kalabalık grubu sakinleştirmekte büyük güçlük çeken emniyet güçleri, ara sokaklara ve cadde üzerinde bekleyen kalabalık grup için geniş güvenlik önlemi aldı. Emniyet güçleri, bazı kişileri gözaltına alırken, ayrıca çevrede bir süre geniş güvenlik önlemleri alındı. Yaşanan olay nedeniyle şehir içinde bir süre trafikte de aksaklıklar yaşandı.