Özgür ALTUNCU-Özgür ARSLAN/İSTANBUL,() KADIKÖY Belediyesi'nin Moda'daki Sosyal Tesisinde bir programa katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Milli Eğitim Bakanlığının Alevi Dedesi yetiştirmek için okul açma kararını nasıl değerlendirdiği sorulan Kılıçdaroğlu, "Her okulun faydası vardır. Toplumu ileriye götürecek olan her eğitimin bu ülkeye yararı vardır" dedi.

AHLAKİ DEĞİLDİR
Hakan Fidan'la ilgili MHP'yle ortak bir hukuki girişimde bulunup bulanmayacaklarının sorulması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu kamu görevlisi istifa etmiş, 'ben bir partiden aday olacağım' diyor. Hakkı mı ? Hakkı. İstifası yürürlüğe girdi. Şimdi tekrar yerine dönmek istiyor. Dönüşün kuralları vardır. Yasal düzenlemeleri vardır. Ona uyulması lazım. Ama ondan çok daha önemlisi etik kurallar vardır. Bir Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı bir siyasal partiye girdikten sonra, o partiye üye olduktan sonra şimdi tekrar ayrılıp, eski görevine dönerse bu doğru değildir. Bunu doğru bulmayız. Ahlaki değildir" dedi.

GÜLDÜRMEYİN İNSANI
Bugün bir gazetenin Kabataş ile ilgili manşet haberini hatırlatan muhabire, "Hangi gazete?" diye soran Kılıçdaroğlu, aldığı yanıttan sonra, "Sabah. Havuz Medyası mı? Güldürmeyin insanı" diye konuştu.
 (FOTOĞRAF)