Van’ın Başkale ilçesinin Azıklı mahallesinde tek gözlü bir evde yaşayan Emra Adsız ve çocuklarına Kaymakam Murat Büyükköse sahip çıktı.
İlçeye 20 kilometre uzaklıktaki Azıklı mahallesinde yaşayan Emra Adsız (26), beş yıl önce kuma olarak Ali Kayhan (49) ile kaçıp dini nikahla evlendi. Bu olay üzerine Ali Kayhan’ın resmi nikâhlı eşi ve bu eşten olan çocukları durumdan rahatsız olup İstanbul’a taşınırken, Emra Adsız da onlarla götürüldü.
Resmi nikâhlı eş tarafından kabul edilmeyen kuma Emra Adsız, eşi de cezaevine girince tekrar ilçeye dönerek tek odalı bir evde çocuklarıyla yalnız yaşamaya başladı. Aile, mahalleli ve kaymakamlık sayesinde ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.
Kaçtığı için ailesinin kendisini evlatlıktan reddettiğini ifade eden Emra Adsız, “Eşim uyuşturucu bağımlısı, hiçbir gelirimiz yok. Dört aydır cezaevinde. Ben iki çocuğum yalnız başımıza kaldık. Kaymakam Murat Büyükköse bize sahip çıktı. Allah razı olsun” dedi.
İlçe Kaymakamı Büyükköse’nin verdiği talimatla Başkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı memurları tarafından yalnız başına kalan anne Emra ve hasta olan çocukları, önce Başkale Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrollerinden geçirildi, ardından çocuklara kimlik çıkarıldı. Anne ve çocuklarına yaklaşık 5 bin TL tutarında giyim, gıda, kömür beyaz eşya yardımında bulunuldu.
Aileye sahip çıkan Kaymakam Büyükköse, kumalık sisteminin az da olsa bölgede varlığını sürdürdüğünü, bu sorunların yaşanmaması için bölgedeki kadınların eğitimine önem verilmesi gerektiğini belirtti. Büyükköse, “Bu tür sahipsiz kalan insanlarımıza biz sahip çıkmak için buradayız” dedi.