Cengiz ÇOBAN/İSTANBUL, () ANKARA'daki  terör saldırısında hayatını kaybeden İnşaat-İş Sendikası üyelerinden Kemal Benol, Üsküdar'da son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede küçük oğlu Deniz Benol, "Babam bir devrimciydi, devrimci gibi yaşadı. Acımızı mücadeleye çevireceğiz" diye konuştu.

Kemal Tayfun Benol için Üsküdar Şakirin Camii'nde öğle namazını müteakiben cenaze namazı düzenlendi.
Cenaze törenine Kemal Tayfun Benol'un aile ve akrabalarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde çeşitli afiş ve pankartlarla camiye gelen kalabalık, yaşanan terör saldırısına karşı tepki olarak sloganlar attı.
Saldırıda hayatını kaybeden Kemal Tayfun Benol'un oğlu Deniz Benol, “Anlatması zor ancak şunu diyebilirim; babam bir devrimciydi ve hep devrimci olarak yaşadı. Bir devrimcinin ölmesi gerektiği gibi eylem sırasında slogan atarken öldü. Çok acı çekiyoruz ama yine de onun için iyi oldu. Hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum" dedi.
Öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından Kemal Tayfun Benol'un cenazesi, alkışlar ve sloganlar eşliğinde cenaze arabasına taşındı. Benol'un cenazesi defnedilmek üzere Maltepe Başıbüyük Mezarlığı'na götürüldü.
(FOTOĞRAF)