MANİSA Barosu Başkanı Ali Arslan, Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili Soma İş Mahkemesi'de açılan tazminat davalarının devam ettiğini belirterek, bir dosyanın pilot olarak seçilerek, bilirkişi incelemesi için İstanbul Teknik Üniversitesi'ne (İTÜ) gönderildiğini söyledi.
Manisa Barosu Başkanı Avukat Ali Arslan, Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili Soma İş Mahkemesi'nde devam eden tazminat davalarına ilişkin açıklama yaptı. Soma ceza davaları devam ederken, Soma İş Mahkemesi'nde tazminat davalarının da devam ettiğine dikkati çeken Arslan, "Bu tazminat davaları faciada hayatını kaybeden 301 madencinin yakınları ve maden faciasından yaralı kurtulan vatandaşlarımızın açmış olduğu davalardır. Soma İş Mahkemesi'nde açılan tazminat davalarında herhangi bir dosya pilot dosya olarak seçildi. Bu dosya İstanbul'a gönderildi. Tazminat davasına ilişkin bilirkişi heyeti tespit edildi. İş mahkemesindeki tazminat davaları içerisinde yer alan dosyalar Nisan ayında bilirkişilere tebliğ edildi. Haziran ayında iki iş uzmanının bilirkişilikten çekilmesi nedeniyle bu zaman zarfından yeniden iş güvenliği bilirkişi tespiti yapıldı. Dosya yeniden teslim edildi. Yapılan incelemeler sonucunda kimlerin ne kadar kusurlu olduğu ortaya çıkacak" dedi.
301 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili Soma İş Mahkemesi'deki davalar için tayin edilen 2 bilirkişinin çekilmesi üzerine, bir dosyanın pilot olarak seçilip, İTÜ'ye gönderildiği öğrenildi. İTÜ'de öğretim üyelerinden oluşan bir bilirkişi heyetinin dava dosyasını inceleyeceği öğrenildi.

FOTOĞRAF