Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Fransa üyesi Malatya’lı Sabri Unat, Charlie Hebdo isimli magazin dergisine yapılan terör saldırısı nedeni ile 2’si polis, 17 masum insanın hayatını kaybettiği, 20 kişinin de yaralandığını büyük terör saldırısını şiddetle kınadığını ifade etti. Unat, terörün dininin ve ırkının olmadığını vurguladı.
“BU TÜR EYLEMLER BARIŞ VE HUZURU TEHDİT ETMEKTEDİR”
Unat, açıklamalarına şöyle devam etti:
“İnsanlıktan nasibini almamış barbarların yaptığı bu ve benzeri eylemler, medeniyetler ve kültürler arası barış ve huzuru tehdit etmektedir. Buna karşılık sağduyulu insanların bu eylemlere prim vermeyeceğine ve bu şekilde teröristlerin de amaçlarına ulaşamayacağına inanıyorum. Bu eylemin Avrupa’da kıpırdanma gösteren aşırı sağcı ve İslam karşıtı akımlara karşı halkın ve vicdanların din, dil, milliyet ve ırk farkı gözetmeksizin topyekün ortak tepki koymasının hemen akabinde gerçekleşmesini de manidar buluyoruz. Saldırının kimlerin ve hangi zihniyetin ekmeğine yağ sürdüğü de aşikardır. Bugün Paris’te Sayın Başbakanımız da bizleri yalnız bırakmadılar.”
Avrupa’da yaşayan Malatyalılar olarak Başbakan’a sonsuz teşekkürlerini sunduklarını belirten Unat, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bütün Avrupa’daki dernek ve dernek başkanları olarak saldırıyı ve saldırganları şiddetle lanetliyor, hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerimizi sunuyor, saldırganların yakalanarak hak ettikleri en ağır cezalara çarptırılmalarını umuyoruz. Son olarak da yürüyüşe katılan hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz”