Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, esnafların mağdur olmaması için ölçü ve tartı muayenesi müracaatlarını 28 Şubat’a kadar yapmaları gerektiğini hatırlattı.
Meram Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "İlçemiz sınırları içerisinde ticari amaçlarla kullanılan veya mevcut bulunan her türlü ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayene ile damgalarının yapılması için beyanname verme süresinin son günü 28 Şubat 2015’tir. Beyanname verme işlemi 1 Ocak’tan itibaren başlamıştır. 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’nun 14. maddesinin (d) bendine göre; ’Damgası kopmuş, bozulmuş, periyodik muayene zamanında müracaat edilmemiş veya damga süresi geçirilmiş veya damgaları iptal edilmiş ölçü ve ölçü aletlerinin kullanılması, satışa arzı veya satılması, alım satım yerlerinde bulundurulması, damgaları iptal edilmiş ölçü ve ölçü aletlerinin, tamirlerinden sonra tekrar muayene ve damga yaptırılması gerektiği’ belirtilmiştir. Ayrıca aynı kanunun 15. maddesinin (c) bendinde; ’Damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletlerini kullanan kişiye bin 674 TL idari para cezası verileceği belirtilmiştir. Ayrıca bu ölçü aletlerine el konularak mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilir’ denilmektedir. Bu bilgiler dahilinde esnafımızın mağdur duruma düşmemesi için en geç 28 Şubat’a kadar Ruhsat ve Denetim Müdürlüğümüz Ölçü ve Ayar Birimi’ne müracaat ederek muayene randevusu almaları gerekmektedir" denildi.
Ölçü tartı aleti beyannamesi için gerekli olan bilgiler ise şöyle; "Müracaat sahibinin kimlik bilgileri, adres bilgileri, cinsi (elektronik terazi, masa terazi, elektronik baskül v.b), çekeri, markası, seri numarası, telefon numarası."