Ardahan Üniversitesi, alanında uzman kişileri misafir etmeye devam ediyor. Önceki yıllarda yurt içinden ve yurt dışından değerli akademisyenleri ve iş adamlarını öğrenciler ile buluşturan ARÜ, bu faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyerek Ardahan’da hizmet veren altı büyük bankanın müdürünü ağırladı.
ARÜ Genç Gelecek Kulübü tarafından düzenlenen panel İİBF Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Ardahan’da faaliyet bankaların müdürleri düzenlenen panel ile tecrübelerini ve bankacılık sektörü ile ilgili merak edilenleri ARÜ’lü öğrenciler ile paylaştı. Panelin açış konuşması Arş. Gör. Hülya Gülcan Şahin tarafından yapıldı. Bankacılık mesleğini en çok İİBF mezunlarının tercih ettiğini belirten Şahin, günümüz şartları nedeniyle birçok insanın mecbur kaldığı için bankacılık mesleğine yöneldiğine vurgu yaptı. Bankaların personel alımı sınavlarına değinen Şahin konuşmasına “Her bankanın kendine göre farklı sınav sistemi var. Banka sınavları pozisyonlar itibariyle de farklılıklar gösteriyor. Bazıları mantık ve zekâ soruları sorarken, bazı bankalar ise matematik ve sosyal bilimler içeren sınavlar yapıyor.” şeklinde konuştu.
Sohbet havasında geçen panelde Ardahan’ın altı büyük bankasının müdürleri kendi tecrübelerini ve bankacılık ile ilgili merak edilenleri dile getirdi. İlk sözü T.C. Ziraat Bankası Ardahan Şubesi müdürü Mehmet Nesimi Tercan aldı. Bankacılığı isteyerek seçtiğini belirten Tercan, işini severek yaptığını ifade etti. Tercan kısaca hayat hikayesinden bahsederek iş hayatında başarılı olmak için çok çalıştığını ve sorumluluk almaktan hiçbir zaman kaçınmadığını belirtti. Tercan’ın ardından sözü T. C. İş Bankası Ardahan Şubesi müdürü İlker Devrim Dağ aldı. Kariyer planlamasının kişinin kendi elinde olduğunu belirten Dağ, yabancı dil ve mali analiz gibi özelliklere sahip olmanın kişiyi bir adım önce çıkardığını ifade etti. Panel, Garanti Bankası Ardahan Şubesi müdürü Cem Bahadır Çığgın’ın konuşması ile devam etti. Erzurum Atatürk Üniversitesi mezunu oluğunu ifade eden Çığgın, işe alım süreçlerinde mezun olunan üniversitenin önemli olmadığını belirtti. Çığgın, gişe görevlisi olarak işe başladığını ve zamanla kendini geliştirerek adım adım yükseldiğini söyledi.
Panelin bir diğer konuşmacısı Akbank Ardahan Şubesi müdürü Murat Doğan, her işte olduğu gibi bankacılığın da severek yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Türkiye Halk Bankası Ardahan Şubesi müdürü Mehmet Nuri Güzel ise bankacılıkta BES, SAGEM ve SPK sertifikalarının işe alınmada büyük avantaj sağladığına dikkat çekti. Panelin son konuşmacısı Vakıfbank Ardahan Şubesi müdürü Tansel Güler oldu. Güler, üniversiteyi bitirdikten sonra ilk olarak askerlik görevini yerine getirdiğini sonrasında ise yabancı dil kursu aldığını belirtti. Güler’in konuşmasının ardından soru cevap bölümüne geçildi. Toplu hatıra fotoğrafının çekilmesi ile program sona erdi.