Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çardak İlçe Meydanı’nda toplanan vatandaşlarla bir araya geldi. Çardak Belediyesi önündeki meydanda düzenlenen mitinge Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin, Cahit Özkan, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve ilçe belediye başkanları katıldı.
Bakan Zeybekci’den önce Denizli milletvekilleri de halka seslenerek, darbe girişimini kınadı.

Ardından konuşan Bakan Zeybekci, 15 Temmuz akşamı yaşananları anlatan Bakan Zeybekci, “Bir hafta bugün hainlerin çarkları işlemeye başlamıştı. Sizler sevdiklerinizle beraber bir yerlerde sohbetteyken, muhabetteyken, bu ülkenin nimetlerine ihanet edenler iş başına geçmişlerdi. Cuma günü de kızımın mezuniyeti vardı, kızımın da diplomasını aldık. Ondan sonra çıktık ailece, Ankara’da bir yerdeyken, ihanet içindeki o uçaklar, Ankara’nın üzerinde uçmaya başladı. Yanımdaki arkadaşlara hemen sordum bu ne? Verdikleri cevap, ‘gece eğitimi yapıyorlarmış.’ Halbuki adamalar eğitimi filan bırakmışlar, başka şeyler yapıyorlarmış” dedi.
“Bize doğrudan ateş açıyorlardı”
Darbe gecesi abdestini alarak her şeye hazırlıklı olduğunu aktaran Zeybekci, “Biz meclise girerken, doğrudan hedef gözeterek bize ateş ettiler. Yanımıza, sağa sola, ağaçların dallarına, önümüze, arkamıza yere mermiler iniyor. Oraya girmeden 10 dakika önce Denizlili hemşerimle konuştum. O da TRT Genel Müdürü Şenol Gökağaydı. Kendisiyle telefonla görüştüğümüzde, ‘ne yapıyorsun’ dedim. ‘Abdestimi aldım, TRT’ye gidiyorum, TRT’yi teslim almaya gidiyorum’ dedi. O da, bana sordu, sen ne yapıyorsun diye, ‘abdestimi aldım, gerekli teçhizatımı aldım, her kim bizi almaya geldi, önce onun canı gidecek, sonra benim ki’ dedim. Bizler meclise girdik, meclis başkanımız, konuşmaya başladığı andan itibaren, bakanlar, milletvekililer, CHPliler, MHPliler konuşmaya başladığı andan itibaren, kudurdular, çıldırdılar, meclisi bombalamaya başladılar” diye konuştu.
“Türkiye milleti yen bir demokrasi devrimi yapmıştır”
15 Temmuz’un Türkiye için bir demokrasi devrimi olduğunu belirten Zeybekci, “Dünyada demokrasi devrimiyle ilgili bazı ülkelerin devrimleri vardır. Bunların içinde en önemlilerinden bir tanesi de Fransız Devrimidir. Ama 15 Temmuz 2016 yılında dünya demokrasi tarihine Türkiye milletinin ‘Demokrasi Devrimi’ olarak geçmiştir. Bundan artık kimsenin şüphesi kalmasın. Demokrasiye ve meclise hiçbir Allahın kulu, bu milletin iradesine ve kutsallarına elini, dilini, gözünü asla uzatamayacak” şeklinde konuştu.
“Milim milim hesabı sorulacak”
Tüm yapılanlarının hesabının sorulacağını vurgulayan Bakan Zeybekci, “İçlerinde hala o kudurmuşlardan bazılar hala hareket halinde olabilir. Bu ihanetin, bu vatana, millete, vatana, bayrağa ihanetin hesabı milim milim, gram gram, santim santim bunlardan sorulana kadar, bunun hesabı onlardan alınana kadar, biz nöbete devam ediyoruz” İfadelerini kullandı.
“Bu hainler keşke ölseydim diyecekler”
Bu ihaneti yapanlara idamın kurtuluş olacağını belirten Zeybekci, “İdamın Herkes idam istiyor, ama şunu da unutmayın, keşke ölseydim diyene kadar, onlara gün yüzü göstermeyeceğiz. O iki metrelik yerde, ilelebet onlara insan yüzü göstermeyeceğiz. Gün yüzü göstermeyeceğiz bunlara. Bu yaptıklarının hesabı bunlardan sorulacak. Bu ülkenin meclisini bombalayanlardan, bunun hesabı sorulacak” dedi.
“79 Milyonun devrimidir"
Ankara’da ekonominin sağlam olduğunu belirten Zeybekci, “ Milletin bu demokrasi devrimi AK Partisiyle, Cumhuriyet Halk Partisi ile Milleyitçi Hareket Partisi ile 79 milyonun devrimidir. Alevisiyle, sünnisiyle, Kürdüyle Türküyle, 79 milyonun devrimidir. Ankara’da Allahın izniyle ekonomide sağlam. Ankara da sağlam, meclis sağlam, hükümet de sağlam, Cumhurbaşkanımız da Aslanlar gibi Başkomutan da işinin başındadır” ifadelerini kullandı.