Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Kadir Gecesi Özel Programı ve Medine usulü iftar düzenlendi.
Meram Belediyesi yeni hizmet binası yanındaki Sekine Hatun Camii’nde düzenlenen Kadir Gecesi Özel Programı ile Medine usulü iftara Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, AK Parti Konya İl ve Meram İlçe Teşkilatlarından yöneticiler, meclis üyeleri, muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı.
İftar öncesinde okunan ilahilerden sonra vaaz veren Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Kadir Gecesi’nin faziletini anlattı. Akşam namazından sonra ise Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerin okunduğu program, Meram İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü’nün verdiği vaaz ve yaptığı duanın ardından kılınan Enderun usulü teravih namazıyla sona erdi.
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, düzenledikleri Kadir Gecesi Özel Programı’na vatandaşların yoğun ilgisi olduğunu belirterek, “Binlerce hemşehrimizin katılımıyla Medine soframızda hep birlikte oruçlarımızı açtık. Program, iftar öncesinde Konya Müftümüz Prof. Dr. Ali Akpınar Hocamızın verdiği vaaz, iftar sonrasında ise Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, Mevlid-i Şerif ve Meram Müftümüz Sabri Kütükçü’nün verdiği vaaz ve dua ile devam etti. Enderun usulü kılınan teravih namazıyla birlikte bu geceyi en güzel şekilde ihya etmeye çalıştık. Rabbim, yaptığımız ibadetleri ve ettiğimiz duaları kabul eylesin” dedi.