Bağlar Belediyesi basketbol takımı, Ünye Belediyesi basketbol takımını 79-73 yenerek 5. sıraya yükseldi.
Bağlar Belediyesi basketbol takımı, 3. Lig’e yükselmek için 2. tur Play-Off maçında sahasında Ordu takımı olan Ünye Belediyespor’u 79-73 yenmeyi başardı. Dün Bağlar Belediyesi Spor Salonu’nda oynanan maçta oyuncular sahaya 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ‘Kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini durduralım’ pankartı ile çıktı.
Maça hızlı başlayan Bağlar takımı ilk periyodu 25-19 kapatırken ikinci yarıya Ünye Belediyesi takımının üst üstte attığı üçlük sayılarla 33-37 geride kapattı. Maçın üçüncü periyodunda rakibini tutmayı başaran Bağlarlı gençler, periyodu bir sayı farkla 57-58 geride kapattı. Son periyotta baskısını arttıran Bağlar takımı 22 sayı atarak zorlu mücadeleyi 79-73 kazanmayı başardı.
“BİZ BİR DİYARBAKIR TAKIMIYIZ, HALKIMIZ BU TAKIMIN MAÇLARINA GELEREK SAHİP ÇIKMALI”
Ünye Belediyespor’u yenerek 5. sıraya yükseldiklerini ifade eden Bağlar Belediyesi basketbol takımı antrenörü Özgür Büyük, takım olarak maddi anlamda hiçbir beklentilerinin olmadığını belirterek, “Belediyemiz, yöneticilerimiz her şekilde yanımızda, bize desteklerini sunuyor. Sadece takım olarak şunu istiyoruz. Bu bir Diyarbakır takımıdır. Bağlar ismi geçebilir ama dışarıda herkes bizi Diyarbakır takımı olarak biliyor dolayısıyla halkımızdan bu takıma maneviyat yönde sahip çıkılmasını istiyoruz. Gelin bize tribünlerimizde sahip çıkın” dedi.
Amaçlarının 3. Lig’e yükselmek olduğunu sözlerine ekleyen Büyük, Cuma günü sahasında yendikleri Konya takımı olan Mevlana Üniversitesi basketbol takımı ile karşılaşacaklarını söyledi.