Eğitim-Sen Ödemiş İlçe Temsilciliği üyeleri, ilçenin en doğusunda yer alan Orhangazi Köyü İlkokulu’nu ziyaret edip, öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.
Eğitim-Sen Ödemiş İlçe Temsilciliği, Orhangazi Köyü İlkokulu’nu ziyaret etti. İlçenin en doğusunda yer alan köye giden kadın öğretmenler, öğretmen ve öğrencilerle sohbet edip sorunlarını dinlediler.
Okulun tek öğretmeni olan İbrahim Çicek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Bu ziyaret bizi ve öğrencilerimizi çok mutlu etti. Orhangazi, Ödemiş’in en doğusundaki Kiraz sınırına yakın 14 öğrencisi bulunan bir köy okulu. Orhangazi sakinleri genel olarak hayvancılık ve tütüncülükle geçimlerini sağlıyorlar. Ben de bu okulda müdür yetkili olarak görev yapan tek öğretmenim" dedi.
Eğitim-Sen Ödemiş İlçe Temsilciliği yürütme kurulu üyesi olan Nurdan Ersöz ise şunları kaydett:
"Sendika olarak ilçe temsilcimiz Selim Şahan ve bazı arkadaşlarımız daha önce Köseler köyünde yapılan 23 Nisan törenlerine katılmıştı. Bu kez de yine bir köy okulumuz olan Orhangazi okulunu ziyaret etmek istedik. Okul müdürü ile daha önce görüşüp, öğrencilerin ihtiyaçları konusunda bilgi aldık. Bazı destekçilerimiz ve üyelerimizin katkıları ile aldığımız kırtasiye malzemesi, küçük öykü kitapları, t-şort ve oyuncaklarımızla okulu ziyaret ettik. Burada görev yapan eğitimci arkadaşımız gerçekten büyük özveri ile çalışıyor. Okulun her şeyi ile tek başına ilgileniyor. Ona hem destek olmak hem de Orhangazi diye bir köyümüzün bulunduğunu ve buradaki 14 öğrencimize dikkat çekmek için bu okulu seçtik. Bu ziyaretlerimizle maddi açıdan zor durumda olan öğrencilerimize maddi kaynak sağlamak için değil, devletin bu okullara eğilmesi gerektiği mesajını vermek istiyoruz. Biz sendika olarak eğitimin parasız, eşit, laik ve bilimsel temelde yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle eğitimin kanayan yarası olan köy okulları ve birleştirilmiş sınıflara dikkat çekmek istedik."